Ευθύμης Λέκκας: «Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ δεν εμπνέει ανησυχία»

Κρήτη
Ευθύμης Λέκκας: «Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ δεν εμπνέει ανησυχία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μετά το σεισμό

Την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια τα οποία, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους να πέσουν, συνέστησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, λίγες ώρες μετά τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Κρήτης,  "πιάνοντας στον ύπνο" τους πολίτες που ένιωσαν μεγάλη ανησυχία.

«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100.3, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους από την σεισμική δόνηση, τα ξημερώματα που έπιασε στον ύπνο τους πολίτες

Ο σεισμός έγινε στις 05:07 το πρωί του Σαββάτου, μεγέθους 4.8 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 23 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και εστιακό βάθος 13.3  χιλιόμετρα.

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του δήμου Μινώα Πεδιαδος εξέφρασε ο δήμαρχος Μ. Φραγκάκης που ήδη ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία ενώ όπως υπογράμμισε υπήρξαν πτώσεις αντικειμένων και ρωγμές σε σπίτια

«Ανησύχησε ο κόσμος και φοβήθηκε αρκετά. Από τις μέχρι τώρα αναφορές που έχω, σε κάποια σπίτια έπεσαν αντικείμενα, κορνίζες και μικροσυσκευές. Αυτή τη στιγμή και σε επαφή με όλους τους φορείς και υπηρεσίες δήμου υπάρχουν μόνο κάποιες ρωγμές σε σπίτια παλιά. Έχουμε τοποθετήσει σημάνσεις για επικίνδυνα σημεία και παρακαλώ τους πολίτες να μην περνάνε από εκεί.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς. Δεν ξέρουμε αν είναι ο μεγάλος σεισμός και ας ελπίσουμε να είναι. Σε κάθε περίπτωση συνιστώ, ψυχραιμία και  υπομονή».

Πάντως μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 05.32 το πρωί, καταγράφτηκε μετασεισμός 3,5 R, στις 06.04 μετασεισμός 3 R, στις 06.58 μετασεισμός  3,1 R., στις 07.23  μετασεισμός  2,4 R στις 08.09 μετασεισμός 3,2 R.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο το χωριό Σαμπά του δήμου Μινώα Πεδιάδας 

Πηγή: skai.gr

Εσωτερικές φωτογραφίες : Facebook - Νίκος Παπαδάκης από το χωριό Σαμπά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News