Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Τι να γνωρίζει ένας πελάτης που επισκέπτεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κρήτη
Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Τι να γνωρίζει ένας πελάτης που επισκέπτεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με κάποιον τρόπο τα εστιατόρια ,έχουν αντικαταστήσει το "κουβέρ" με ψωμί και νερό"»

«Παράβαση της νομοθεσίας αποτελεί οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος, να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Καλεί τους καταστηματάρχες  εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, να τηρούν την υπάρχουσα νομοθεσία και τους καταναλωτές να προσέχουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα, με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).

Σύμφωνα, με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη.

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Οι Καταναλωτές ,πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή "μεταλλαγμένο" κουβέρ.

Παράδειγμα : Τετραμελής οικογένεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ για ψωμί 2Χ4= 8 συν 2 νερό, ίσον 10 ευρώ.

Καταναλωτές την προσοχή σας, διότι έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για ακριβές τιμές, όπως μια σαλάτα χωριάτικη 8 με 10 ευρώ.

Σημείωση: Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα βάσει όμως τιμοκαταλόγου.

Τέλος, η Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταστηματάρχες να τηρούν την υπάρχουσα νομοθεσία εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης και τους καταναλωτές να προσέχουν , γιατί ο τουρισμός θέλει την στήριξη  όλων μας.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News