Χάρης Θεοχάρης για Κρήτη: «Δεν υπάρχει στο τραπέζι μοντέλο τύπου Μυκόνου»

Κρήτη
Χάρης Θεοχάρης για Κρήτη: «Δεν υπάρχει στο τραπέζι μοντέλο τύπου Μυκόνου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο υπουργός για τα κρούσματα στην Κρήτη και το επίπεδο συναγερμού

Στα κρούσματα στην Κρήτη και το γεγονός ότι το νησί βρίσκεται στο «πορτοκαλί» σε ότι αφορά στο επίπεδο συναγερμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και την Κατερίνα Σαλαπάτα.

«Δεν υπάρχει στο τραπέζι μοντέλο τύπου Μυκόνου»

Στην ερώτηση αν υπάρχει προοπτική να μπει η Κρήτη σε μοντέλο τύπου Μυκόνου ο υπουργός ανέφερε: «δεν θα το έθετα στη λογική της προοπτικής. Δεν υπάρχει κάτι που να το απαγορεύει. Εάν η κατάσταση μας ξεφύγει και δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλοι μαζί ιδιωτικός τομέας, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειακή αυτοδιοίκηση και κράτος δεν καταφέρουμε να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά, είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Δεν είναι στο τραπέζι. Δεν είναι να είναι κοντά, για να μπει στο τραπέζι. Και το πλέγμα των μέτρων που έχουμε θεσμοθετήσει είναι ότι μόλις φτάσουμε στο επίπεδο 3 μπαίνουν θετικά μέτρα και την ένταση των εμβολιασμών και για την ένταση των ελέγχων ώστε να κρατήσουμε σε απομόνωση τους ανθρώπους που είναι θετικοί ώστε να πάρουν την κατίουσα, να πέφτουν τα κρούσματα και να μην πάμε στο επίπεδο 4».

Για τον χάρτη του ECDC

Για το “κόκκινο” της Κρήτης στον χάρτη του ECDC, ο υπουργός επισήμανε ότι «ο χάρτης δε σημαίνει τίποτα από μόνος του. Αυτός ο χάρτης είναι απλώς ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί η κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Κάποιες χώρες παίρνουν αυτόματα κάποια μέτρα ανάλογα με αυτόν (π.χ. το Βέλγιο) και κάποιες άλλες χώρες τον λαμβάνουν υπόψη, αλλά δεν προχωρούν σε αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης μέτρων. Όπως και να έχει, παρακολουθούμε την κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε εβδομάδα».

Για την κατάσταση που επικρατεί σημείωσε: «Υπάρχει μια σχετική επιδείνωση από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και ο ρυθμός αύξησης είναι πια σταθεροποιημένος (...). Το επίπεδο “3” αυτόματα σημαίνει μέτρα, όπως περισσότερα tests, ένταση της προσπάθειας για εμβολιασμό (είτε επικοινωνιακά, είτε με τις κινητές μονάδες), ώστε να ελέγξουμε την κατάσταση και να μην ανέβουμε κι άλλο επίπεδο», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News