Κρήτη

Αγωνία για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας - Μεθοδεύεται η μετατροπή του σε απλό Κέντρο Υγείας

«Ούτε συγχωνεύσεις, ούτε λουκέτα» - «Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας»

Η επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενεργοποιείται ξανά και καλεί τους πολίτες της Ιεράπετρας, να είναι έτοιμοι για νέους αγώνες

Η κοινωνία των πολιτών της Ιεράπετρας, όπως διαπίστωσε στην πρόσφατη επίσκεψη του στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης ο Αλέξης Τσίπρας, αφυπνίζεται, γιατί νοιώθει ότι και πάλι απειλείται με κλείσιμο η υποβάθμιση το πολύπαθο νοσοκομείο της, που για να κρατηθεί ανοικτό και να μην μετατραπεί σε ένα μικρό κέντρο υγείας, έχουν δοθεί πολύ μεγάλες μάχες στους δρόμους και στις πλατείες, εκεί όπου δεν αποκλείεται να ξαναβρεθούν ενωμένοι οι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, αν δεν αλλάξει πολιτική το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση.

Η επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενεργοποιείται ξανά και καλεί τους πολίτες της Ιεράπετρας, να είναι έτοιμοι για νέους αγώνες, για ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων βρίσκεται αντιμέτωπο το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις περιοχές από το νότιο Ηράκλειο μέχρι το ανατολικό Λασίθι και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς στο 4ο κύμα της.

Ιατρικό και λοιπό προσωπικό «φυλλοροεί» προς άλλα νοσοκομεία καθιστώντας τη λειτουργία του, από επισφαλή μέχρι αδύνατη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του σε απλό κέντρο υγείας…

«Ταυτόχρονα, αλλεπάλληλες κυβερνητικές δηλώσεις παρουσιάζουν ως παράλογη την ύπαρξη πολλών νοσοκομείων σε κοντινή απόσταση, φωτογραφίζοντας νοσοκομεία σαν το δικό μας και προαναγγέλλοντας συγχωνεύσεις και κλεισίματα. Ειδικά στην περιοχή μας, έχει αρχίσει και πάλι η φιλολογία για το ένα κεντρικό νοσοκομείο στο κέντρο του νομού που στρώνει το δρόμο για να αναλάβει αυτό το ρόλο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ταυτόχρονη υποβάθμιση-συρρίκνωση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας. Ο εφιάλτης που μας έβγαλε και μας κράτησε στους δρόμους για πάνω από μια δεκαετία ξαναρχίζει.

«Σήμερα, μετά και την εκ περιτροπής μετακίνηση των τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να καλυφθούν οι εκεί ανάγκες, τα χειρουργεία, τα επείγοντα, η μονάδα covid του νοσοκομείου μας έχουν ακρωτηριαστεί. Επίσης με σοβαρές ελλείψεις λειτουργούν η Παθολογική, η Γυναικολογική, η Καρδιολογική Κλινική και το ακτινολογικό τμήμα. Ο κίνδυνος ολόκληρα τμήματα να κλείσουν είναι προ των πυλών.

Η λύση στις σοβαρότατες ελλείψεις που έχει επιφέρει στα νοσοκομεία όλης της χώρας η ασκούμενη, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι βέβαια ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομείων που ανοίγουν δυο τρύπες για να κλείσουν μια. Λύση δεν είναι ούτε η στροφή στην ιδιωτικοποίηση της υγείας που επιδιώκει και προωθεί η κυβέρνηση, η οποία συνεπάγεται πανάκριβες, ανεπαρκείς και απρόσιτες για τους περισσότερους παροχές υγείας.

Η λύση που εξυπηρετεί πραγματικά το κοινωνικό σύνολο είναι η ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό, κ.λπ.) ώστε να προσφέρεται πλήρης δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους και η παροχή όλων των εφοδίων και κινήτρων που απαιτούνται για να γίνει η δουλειά στα νοσοκομεία αποτελεσματική, ασφαλής και ελκυστική για τους εργαζόμενους σε αυτά. Τα χρήματα υπάρχουν∙ είναι τα χρήματα που παίρνουν από τις δικές μας τσέπες και σκορπίζουν αφειδώς στους ημέτερους των καναλιών, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, τους «επιχειρηματίες» προϊόντων υγείας και πλήθος άλλων αρπακτικών.

Εμείς, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας που έχουμε υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια το δικαίωμά μας να έχουμε πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας, εμείς που έχουμε δείξει μοναδική επιμονή, ενότητα και αποφασιστικότητα στους αγώνες για το Νοσοκομείο μας, καλούμαστε να ορθώσουμε το ανάστημα μας, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές συνθήκες, και να αγωνιστούμε ενάντια στην κάθε απόφαση, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική συνολικά, που υπονομεύουν τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να πάρουν θέση και να δράσουν πριν να είναι πολύ αργά τόσο η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι φορείς του δήμου συνολικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση πρόσκληση που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Στην πρόσκληση για μια πρώτη συζήτηση με στόχο της επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες της Ιεράπετρας τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στο νέο ανοιχτό θέατρο Μίνως, για να γίνει μια γόνιμη οργανωτική συζήτηση και ένα καινούργιο ξεκίνημα για νέους κοινωνικούς αγώνες.

Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί: Ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μόνιμες προσλήψεις των γιατρών και του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Αλλαγή του οργανισμού με επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν και προσθήκη όσων χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια