Κρήτη

Χ. Θεοχάρης από το Ηράκλειο: «Αυτονόητη η δημιουργία μιας μεγάλης μαρίνας στην Κρήτη»

Τι ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο ο υπουργός Τουρισμού

Σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού στο Ηράκλειο έχει, από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη, υπό το βάρος των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19 στην Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και από την αγωνία που προκύπτει για την πορεία της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, σημειώνοντας ότι αποτελεί διέξοδο για την πορεία της πανδημίας. «Ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος για να συνεχίσουμε να είμαστε καλά, γιατί ο εμβολιασμός οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων και τα κρούσματα είναι ο κύριος παράγοντας, για τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις», τόνισε.

Ο κ. Λαμπρινός ενημέρωσε τον υπουργό Τουρισμού για το σποτ του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του οποίου παροτρύνονται οι πολίτες να εμβολιαστούν, με τον κ. Θεοχάρη να διευκρινίζει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί συνεργασίες και ενεργοποίηση όλων των φορέων.

Στο δημαρχείο, ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε και για τον σχεδιασμό μαρίνας στο Ηράκλειο, χωρητικότητας 1.000 σκαφών, που όπως επισημάνθηκε αποτελεί κομβικής σημασίας στρατηγική επιλογή για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

«Λείπουν περίπου 12.000 θέσεις σκαφών στη χώρα και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στο έργο αναβάθμισης υποδομών για τα τουριστικά σκάφη», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι μία μεγάλη μαρίνα στην Κρήτη είναι αυτονόητη και πως ο σχεδιασμός του δήμου ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο του υπουργείου.

Ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι εκπονείται μελέτη ανάπτυξης μαρινών, που θα οδηγήσει τις δράσεις του υπουργείου τα επόμενα χρόνια, συμπληρώνοντας πως στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται κονδύλια για την ανάπτυξη μαρινών και τη στροφή προς την ψηφιακή εξυπηρέτηση και την πράσινη ανάπτυξη.

Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός είναι ο γιατρός της οικονομίας          

Μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα επιχειρείται «με σκληρή δουλειά» να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού, όπως σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι η όποια αισιοδοξία υπάρχει στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα «που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια είναι το διαβατήριο».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι πρόκειται για τον «γιατρό της οικονομίας», προσθέτοντας πως το άνοιγμα της σεζόν «συνοδεύεται από επαγρύπνηση και με βασικό κλειδί τον εμβολιασμό». «Τώρα θέλουμε έναν "γιατρό" να μας βάλει σε τάξη γιατί η οικονομία έχει περάσει δύσκολα. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι για το δικό τους καλό πρώτα, και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μεταλλάξεις θα έρχονται η μία μετά την άλλη, η ταχύτητα μετάλλαξης αυξάνει από τη μία μετάλλαξη στην άλλη», επεσήμανε.

Για τις μεταλλάξεις του ιού ο υπουργός είπε ότι κανένας δεν μπορεί να νιώθει προστατευμένος «αν δεν έχει εμβολιαστεί και δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας» και μίλησεγια την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η χώρα μας να μην μπει στο «κόκκινο».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε στον κ. Θεοχάρη ότι η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στην άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε πως το στοίχημα για τον τουρισμό είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την τοπική οικονομία.

Μ. Βλατάκης: Δεν θα πρέπει να έχουμε αποφάσεις τύπου Μυκόνου

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με φορείς του τουρισμού από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία των αφίξεων τουριστών αλλά και των προβλημάτων που καταγράφονται, δηλώνοντας ότι είναι χρέος και ευθύνη όλων, να συνεχιστεί αταλάντευτα η πορεία στο δρόμο της υπευθυνότητας, "με ανοιχτό το τουριστικό μας προϊόν, συγχρόνως όμως με ασφάλεια".

"Είναι αδιανόητο άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό να τον υπονομεύουν με το να μην εμβολιάζονται. Ο μόνος κίνδυνος να κλείσει ο τουρισμός είναι εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί να μεταδίδουν τον ιό, άρα να αυξάνονται τα κρούσματα και αυξημένα κρούσματα αμέσως μετά να οδηγήσουν άλλες χώρες να μας κλείσουν", τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού πάντως εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός εξωτερικού για το σύνολο σχεδόν των άλλων χωρών, επισημαίνοντας ότι αν η μάχη για τον τουρισμό δοθεί με τη συνεργασία όλων και κρατηθούν "χαμηλά τα κρούσματα και υψηλά το επίπεδο εμβολιασμών" θα είναι μια μάχη που θα έχει νικηφόρα έκβαση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, Κινητή Μονάδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα ξεκινήσει εμβολιασμούς για εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης διευκρίνισε ότι "αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να έχουμε αποφάσεις τύπου Μυκόνου, γιατί αν χτυπηθεί η ναυαρχίδα, θα βουλιάξει όλος ο στόλος". Ο κ. Βλατάκης πρόσθεσε ότι η αύξηση που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα επισκεπτών, όταν επιστρέφουν στις χώρες τους, θα πρέπει να περιοριστούν, δηλώνοντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν προκύπτει ότι "οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με τον ιό από τις χώρες τους".

Στη Χερσόνησο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Με συνάντηση που είχε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες, ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε από το πρωί στο Ηράκλειο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Γιάννη Σέγκο και στελέχη της δημοτικής αρχής, επανέλαβε την ανάγκη να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, αλλά και την ανάγκη όλοι οι φορείς από κοινού να επιχειρήσουν να διασφαλίσουν το τουριστικό προϊόν.

«Υπάρχει μια θέληση να συζητηθούν όλα τα ζητήματα και να βελτιώσουμε λίγο τις διαδικασίες, ώστε ο αριθμός των κρουσμάτων να μη δημιουργήσει προβλήματα» είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του συμπλήρωσε ότι η κατάσταση αξιολογείται κάθε εβδομάδα, οπότε χρειάζεται εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφερόμενος στην προσπάθεια της χώρας, εξήγησε ότι δεν είναι τυχαίο που οι επισκέπτες συνεχίζουν να επισκέπτονται την Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια. «Η Ελλάδα έχει χτίσει στο brand τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πόσοι επισκέπτες εξακολουθούν να επισκέπτονται τη χώρα. Αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, του λαού, των τουριστικών φορέων και της κυβέρνησης» είπε ο υπουργός Τουρισμού που πρόσθεσε ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ και θα συνεχιστεί για υπάρξει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Πρόθυμος να βοηθήσει τόσο στην εκστρατεία εμβολιασμού όσο και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος που χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας ζήτημα, να πάει καλά ο τουρισμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια