Εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής Κρήτης: Επιπλέον διορισμοί για να καλυφθούν όλα τα κενά

Κρήτη
Εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής Κρήτης: Επιπλέον διορισμοί για να καλυφθούν όλα τα κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητούν ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά στο Ηράκλειο και την χώρα

Επιστολή με την οποία «χαιρετίζουν το γεγονός ότι μετά από χρόνια αδιοριστίας, πραγματοποιούνται μόνιμες προσλήψεις  εκπαιδευτικών, ανάμεσα στους οποίους και η ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής», εξέδωσαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91.01 Κρήτης.

Παράλληλα, τονίζουν πως «ενώ οι ανάγκες σε Θεατρολόγους ΠΕ91.01 είναι πολύ μεγαλύτερες, (προσλαμβάνονται ετησίως 900 αναπληρωτές Θεατρολόγοι) και υπάρχουν ελάχιστοι μόνιμοι συνάδελφοι, συστάθηκαν μόλις 171 οργανικές θέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ασύλληπτο γεγονός ότι οι δυο από τις μεγαλύτερες διευθύνσεις της Ελλάδας (΄Δ Αθήνας και Ά Θεσσαλονίκης) δεν παρουσιάζουν καθόλου οργανικά κενά, ενώ πχ η ΄Δ Αθήνας προσλαμβάνει στην πρώτη φάση γύρω στους 40 θεατρολόγους».

"Αξιότιμοι κυρίες/οι,

Ως Θεατρολόγοι ΠΕ 91.01 νομού Ηρακλείου, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από χρόνια αδιοριστίας, πραγματοποιούνται μόνιμες προσλήψεις  εκπαιδευτικών, ανάμεσα στους οποίους και η ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής. Χαιρετίζουμε ακόμη το γεγονός ότι δόθηκαν δεκατέσσερις (14) οργανικές θέσεις στον νομό μας αλλά και άλλες στην ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης.

Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποιηση που στάλθηκαν όλα τα οργανικά κενά στον νομό μας, γεγονός που συνέβαλε στην ίδρυση των προαναφερθέντων 14 οργανικών θέσεων.

Το πρόβλημα είναι το εξής: ενώ οι ανάγκες σε Θεατρολόγους ΠΕ91.01 είναι πολύ μεγαλύτερες, (προσλαμβάνονται ετησίως 900 αναπληρωτές Θεατρολόγοι) και υπάρχουν ελάχιστοι μόνιμοι συνάδελφοι, συστάθηκαν μόλις 171 οργανικές θέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ασύλληπτο γεγονός ότι οι δυο από τις μεγαλύτερες διευθύνσεις της Ελλάδας (΄Δ Αθήνας και Ά Θεσσαλονίκης) δεν παρουσιάζουν καθόλου οργανικά κενά, ενώ πχ η ΄Δ Αθήνας προσλαμβάνει στην πρώτη φάση γύρω στους 40 θεατρολόγους.

Ζητούμε λοιπόν τα εξής:

  • Να ανοίξουν άμεσα (πριν τους διορισμούς) τα μεγάλα αστικά κέντρα και να συσταθούν περισσότερες οργανικές θέσεις πανελλαδικά . Έτσι οι 14 συνάδελφοι που θα έρθουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας διαταράσσοντας την καθημερινότητά τους  για να διοριστούν στον νομό Ηρακλείου, θα μπορέσουν να πάρουν απόσπαση και μετάθεση σε ένα μέρος πλησιέστερο του σταθερού τόπου κατοικίας τους. (Μην ξεχνάμε ότι οι αναπληρωτές που είναι κοντά στον διορισμό, μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας διορισμών, είναι ήδη σε μεγάλη ηλικία,+- 40 ετών,  και οι περισσότεροι έχουν οικογένειες και παιδιά!)
  • Να μην δοθεί το μάθημα ΄β ανάθεση για συμπλήρωση ωραρίου σε ΠΕ 70, στερώντας θέσεις εργασίας σε αναπληρωτές Θεατρικής Αγωγής και στερώντας από τους μαθητές το δικαίωμα να διδάσκονται το μάθημα αυτό από καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που το σπούδασε και το ασκεί καθημερινά επιστημονικά, παιδαγωγικά, με αγάπη και μεράκι.
  • Να γίνονται διορισμοί κάθε χρόνο, καλύπτοντας τα αναρίθμητα πάγια κενά σε ΠΕ91.01 σε όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός των 171 Θεατρολόγων που θα διοριστούν είναι μια «σταγόνα στον ωκεανό» σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συνάδελφοι μας με εντοπιότητα, αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια, που υπηρετούν στον νομό Ηρακλείου πάνω από 10 χρόνια, είναι εκτός διορισμών.

Ακόμη, συνάδελφοί μας που υπηρετούν αναπληρωτές 7 – 12 χρόνια στην Πρωτοβάθμια Ηρακλείου κινδυνεύουν, με τίμημα την ανατροπή της καθημερινότητάς τους, της οικογενειακής τους ζωής και της ψυχικής τους ευημερίας, να βρεθούν εκτός νομού ή / και νησιού. Για αυτόν τον λόγο επιμένουμε να μην δοθεί ΄β ανάθεση το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.

Ας μην επιτραπούν άλλες ακρότητες, εις βάρος ενός μαθήματος του οποίου η σπουδαιότητα τονίζεται από συνάδελφους εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων και στελέχη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πανελλαδικά, αλλά και από παγκόσμιες σχολικές μελέτες.

Ευελπιστούμε στην ταχεία παρέμβασή σας και στην διαρκή στήριξη του κλάδου μας με την άμεση ίδρυση ακόμη περισσότερων οργανικών θέσεων ΠΕ91.01.

Με εκτίμηση,

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91.01 Κρήτης

Αρμύρα Χαρίκλεια, Ρέθυμνο

Βαρδιάμπαση Γεωργία, Ηράκλειο / Λασίθι / Ρέθυμνο

Βασσάρα Χριστίνα, Χανιά

Βελιδάκης Αριστείδης, Ηράκλειο

Γεωργιάδου Ελένη, Χανιά

Γιασσάκης Κωνσταντίνος, Ρέθυμνο

Δάφνου Νικολέτα, Ηράκλειο / Ιεράπετρα

Δημοπούλου Κωνσταντίνα, Ρέθυμνο

Ιντζιρτζή Βασιλική, Ηράκλειο

Καγιαμπάκη Μαρία, Ηράκλειο / Χανιά

Καλογήρου Αλκμήνη, Ιεράπετρα

Καμπουράκη Ευαγγελία, Ηράκλειο 

Κανατέλια Έρη, Άγιος Νικόλαος

Κολέζη Εριόλα, Ρέθυμνο

Κοντολέων Άννα, Χανιά

Κουβαρά Μαρία, Ηράκλειο

Λεβαντινού Μαρία, Ηράκλειο

Λουκάκη Ειρήνη, Ηράκλειο

Μανιώρου Καλλιόπη, Ηράκλειο

Μαστορίδη Ευφροσύνη, Ηράκλειο

Ματαλλιωτάκης Γιώργος, Ηράκλειο

Μιχαηλίδου Αναστασία, Ρέθυμνο

Μπάμη Ίριδα, Ηράκλειο

Πανακούλια Ιωάννα, Ηράκλειο / Xανιά

Παπανικολοπούλου Ελεάννα, Ηράκλειο

Παρασκευοπούλου Αλεξάνδρα, Χανιά

Πασπαλάκη Ολυμπία, Ηράκλειο

Πολοζιάνης Νίκος, Ηράκλειο

Πρίντζη Αθηνά, Ηράκλειο

Πρωΐου Ισμήνη, Ηράκλειο

Παύλου Βασίλης, Ηράκλειο

Ρέππα Μαρία, Ηράκλειο 

Ρούσσου Ισμήνη, Ηράκλειο

Σαπαρδάνης Γιώργος, Ηράκλειο

Σπανογιαννάκης Γιώργος, Ηράκλειο

Σπιταδάκη Ευαγγελία, Χανιά

Σωμαράκη Αλεξάνδρα, Ηράκλειο 

Tέλη Αγαθή, Ηράκλειο

Tουκμενίδου Κατερίνα, Ιεράπετρα 

Τσαγκαράκη Ελεάννα, Ηράκλειο

Τσικρικώνη Χαρίκλεια, Ρέθυμνο

Τσουκνάκη Μαρία, Ρέθυμνο 

Φουντουλάκη Γεωργία, Ρέθυμνο 

Φραγκάκη Κλειώ, Ηράκλειο / Ιεράπετρα / Σητεία

Χαλκιαδάκη Αργυρή, Ηράκλειο

Ψαλλιδάκη Θεοδώρα, Ηράκλειο

Ψαρουδάκη Αγάπη, Ηράκλειο "

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News