Χανιά: H συνεργασία Κρήτης και Σλοβακίας στον τομέα του τουρισμού

Κρήτη
Χανιά: H συνεργασία Κρήτης και Σλοβακίας στον τομέα του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κρήτη και η Ελλάδα αποτελούν για τους πολίτες της Σλοβακίας δημοφιλή τουριστικό προορισμό»

Η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κρήτη και την Σλοβακία, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα στα Χανιά, η υφυπουργός Τουρισμού του υπουργείου Μεταφορών και Κατασκευών της Σλοβακικής Δημοκρατίας Katarína Bruncková και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα για την απευθείας αεροπορική διασύνδεση Κρήτης-Σλοβακίας που θα τονώσει την αμφίδρομη ανάπτυξη του Τουρισμού, όπως χαρακτηριστικά, επεσήμανε η υφυπουργός Τουρισμού της Σλοβακίας. Παράλληλα, τόνισε ότι το ενδιαφέρον Σλοβάκων να επισκεφθούν την Κρήτη είναι μεγάλο, τονίζοντας ότι πριν από την περίοδο της πανδημίας τη χώρα μας επισκέπτονταν ετησίως περισσότεροι από 100 χιλιάδες Σλοβάκοι τουρίστες.

«Η Κρήτη και η Ελλάδα αποτελούν για τους πολίτες της Σλοβακίας δημοφιλή προορισμό», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατά την συνάντηση του κ. Σημανδηράκη με την Σλοβάκα υφυπουργό, συμφωνήθηκε να αρχίσουν οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς για την αεροπορική σύνδεση Κρήτης - Σλοβακίας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων οι δύο πλευρές συμφώνησαν την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων γνωριμίας Χανίων και Σλοβακίας που θα πραγματοποιηθούν σε Χανιά και Μπρατισλάβα αντίστοιχα.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, «κοινός στόχος είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη και τα Χανιά και αντίστοιχα προς την Σλοβακία, μέσω της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης».

Την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των επαφών που είχε η υφυπουργός Τουρισμού της Σλοβακίας στην Κρήτη, εξέφρασε και ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στο νησί Σταύρος Πατεράκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στα Χανιά η Σλοβάκα υφυπουργός Τουρισμού, την οποία συνόδευε η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα Ιveta Hricova, συναντήθηκε με τουριστικούς φορείς της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News