ΠΑΓΝΗ - Χαλκιαδάκης: Οι ασθενείς με κορωνοϊό στην εντατική είναι ανεμβολίαστοι - Γεωργόπουλος: Το 4ο κύμα θα χτυπήσει ΜΕΘ

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ - Χαλκιαδάκης: Οι ασθενείς με κορωνοϊό στην εντατική είναι ανεμβολίαστοι - Γεωργόπουλος: Το 4ο κύμα θα χτυπήσει ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Μεταξύ των 25 ασθενών ασθενών που νοσηλεύονται σε κλινικές και ΜΕ είναι και δύο παιδιά

«Όλοι οι ασθενείς στην εντατική μονάδα του ΠΑΓΝΗ είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε κατηγορηματικά,  ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί από εδώ και εξής στο ΠΑΓΝΗ, με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων και το ρεκόρ που καταγράφτηκε χθες στην Κρήτη με 334 νέες μολύνσεις στο νησί.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ υποστήριξε ότι οι ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό, παραμένουν λίγες ημέρες για νοσηλεία και η συμπτωματολογία τους δεν είναι βαριά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νοσηλείες μέχρι σήμερα στο ΠΑΓΝΗ με 18 ασθενείς σε κλινικές, 2 παιδιά στη μονάδα Παίδων και 5 στις εντατικές, όλοι διασωληνωμένοι.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 18 ασθενείς στην  κλινική covid , 2 παιδάκια στη μονάδα covid για τα παιδιά και 5 ασθενείς στις εντατικές διασωληνωμένοι.

Σαφώς το τελευταίο 10ήμερο σημειώνεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές στις κλινικές κορωνοϊού σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

«Αναφορικά με τις ηλικίες των ασθενών, ο νεότερος είναι 38 ετών και ο μεγαλύτερος 90 ετών. Από όλους τους νοσηλευόμενους , μερικώς εμβολιασμένοι είναι 2 και οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι. Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ και οι  5 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ηλικίας από  66 ετών έως και 84 ετών.

Ευτυχώς οι ασθενείς που χρήζουν νοσοκομείο είναι ακόμη λίγοι. Η χθεσινή  εφημερία «έβαλε» μόνο 4 εισαγωγές και αποτελεί ένα σχετικά καλό νούμερο σε σχέση με άλλες εισαγωγές του παρελθόντος  που ήταν διπλάσιες.

Επίσης ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ασθενείς παραμένουν λίγες ημέρες για νοσηλεία και η συμπτωματολογία τους δεν είναι βαριά».

 Την ίδια ώρα  έντονη ανησυχία του για 4ο κύμα της πανδημίας εξέφρασε  ο υπεύθυνος των ΜΕΘ της Κρήτης και διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος μέ ανάρτηση του στο Facebook.

 “Το 4ο κύμα της πανδημίας θα κτυπήσει σύντομα τις ΜΕΘ της Κρήτης.  Αυτό θα γίνει όταν οι ανεμβολίαστοι σχετικά νέοι θα μολύνουν κυρίως στο οικογενειακό τους περίγυρο τους μεγαλύτερους σε ηλικία (ανεμβολίαστους).  Είναι πιθανόν να δούμε εικόνες χειρότερες από αυτές της Θεσσαλονίκης (οι κλίνες ΜΕΘ είναι πολύ λιγότερες στην Κρήτη).  Η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. Εμβολιαστείτε όσο έχουμε ακόμη ένα μικρό παράθυρο ανοικτό.  Αυτό θα κλείσει σχετικά σύντομα.  Προσωπικά ανησυχώ πολύ.””

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News