Η σημασία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Η σημασία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στην ταλαιπωρία σε όσους έφευγαν εκτός νομού για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους

Στο περιθώριο  της επίσκεψης του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Λασίθι, ο π. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Πρόεδρος  της ΕΝΙΛ Ηλίας Βασιλαράς και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ και το φαρμακείο του.

Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο κ. Γιάννη Κάββαλο για την λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Όπως είναι γνωστό, το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την λειτουργία του το 2019, μετά την εισήγηση της Περιφερειακής Δ/σης Λασιθίου, την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την συμβολή του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των Λασιθιωτών.

Το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, το φαρμακείο εξυπηρετούσε 350 περίπου ασθενείς (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθεί κτλ), στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ σήμερα όπως ενημέρωσε ο κ. Κάββαλος, καλύπτει πλέον τις ανάγκες όλου του Νομού, αποστέλλοντας φάρμακα σε Ιεράπετρα και Σητεία, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο για την άμεση παραλαβή των φαρμάκων τους.

Τερματίστηκε έτσι η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών του Νομού Λασιθίου, οι οποίοι λαμβάνουν ακριβά φάρμακα και έπρεπε να φεύγουν εκτός νομού για να τα προμηθευτούν.

Σήμερα το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί 1000 περίπου ασθενείς στον νομό.  Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ένας σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που υποδηλώνει την σπουδαιότητα του φαρμακείου για μία περιοχή με αυξημένη επισκεψιμότητα όπως ο νομός Λασιθίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News