«Δύσκολο» πολιτιστικό καλοκαίρι για το Ρέθυμνο – «Βροχή» οι αναβολές

Κρήτη
«Δύσκολο» πολιτιστικό καλοκαίρι για το Ρέθυμνο – «Βροχή» οι αναβολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακυρώσεις πολιτιστικών δρώμενων λόγω πανδημίας

Στην σκιά της πανδημίας του κορωνοιού θα κινηθεί και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Ρέθυμνο, καθώς εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί δεν είναι και λίγες οι αναβολές αλλά ακόμα και οι ακυρώσεις εκδηλώσεων κυρίως από μεγάλα σχήματα.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή, πέρα από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης, οργανώνει και το πρώτο διεθνές φεστιβάλ κρουστών στην Ελλάδα το διάστημα 20 με 25 Ιουλίου.

Σίγουρα δεν θα θυμίζει άλλα πολιτιστικά καλοκαίρια, ωστόσο, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην στερηθούν κάτοικοι και επισκέπτες τα θεάματα του θέρους.

Ο λόγος για το τουριστικό Ρέθυμνο, που έχει μπροστά του ένα «δύσκολο» πολιτιστικό καλοκαίρι, το οποίο παρά την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού, εξακολουθεί να μετρά αναβολές, αλλά ακόμα και ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην πολιτιστική ατζέντα του δήμου είναι επίσης και μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, οι οποίες θα διεξάγονται σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο, εάν φυσικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Ο Θωμάς Κρεβετζάκης πάντως αναφερόμενος στην ανάγκη των πολιτών να επανέλθουν σε μια κανονικότητα, που είναι άμεσα συνυφασμένη με τον πολιτισμό, μιλά ακόμα και για τα μικρά πολιτιστικά δρώμενα που έχουν ήδη αγκαλιαστεί από το κοινό του Ρεθύμνου.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News