Κρήτη

Κεγκέρογλου: Ζητά αύξηση του αριθμού εισακτέων στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου

«Προτίθεστε κ.Κεραμέως να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων τουλάχιστον σε 90, που ήταν ο αντίστοιχος περυσινός αριθμός ;»

Με ερώτηση του, προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την  αύξηση του αριθμού εισακτέων στο Πρότυπο  Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας  προέβη σε σειρά ρυθμίσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι ρυθμίσεις αφορούσαν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με την ίδρυση και  λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (διαδικασία εισαγωγής, εκπαιδευτικούς, ιδρύσεις, αριθμός εισακτέων κλπ). Το αποτέλεσμα αυτών των ρυθμίσεων ήταν, και σωστά, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά  και η αύξηση σε πανελλαδική κλίμακα  του αριθμού των Πρότυπων Σχολείων από 60 σε 112, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Δυστυχώς όμως, υπήρξε όμως μια εξαίρεση, η οποία αφορά το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, όπου ο αριθμός των εισακτέων μειώθηκε. Συγκεκριμένα, ενώ το Σχολικό έτος 2020-21 οι εισακτέοι ανέρχονταν σε 90, κατά τη σχολική χρονιά 2021-22, ο αριθμός των εισακτέων προσδιορίστηκε μόνο σε 72 μαθητές.

Επειδή το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου είναι το μόνο Πρότυπο Γυμνάσιο σε όλη την Κρήτη

Επειδή το Ηράκλειο και η Κρήτη είναι μια πληθυσμιακά και γεωγραφικά μεγάλη περιοχή

Επειδή το ενδιαφέρον γονέων και μαθητών είναι μεγάλο για την φοίτηση στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ερωτάσθε Κυρία  Υπουργέ:

-Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν την μείωση του αριθμού εισακτέων στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης και βάσει ποιων διαφανών κριτηρίων αυτή πραγματοποιήθηκε;

-Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων τουλάχιστον σε 90, που ήταν ο περσινός αριθμός εισακτέων στο Πρότυπο Γυμνάσιο Κρήτης;».

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια