Παραλίγο πνιγμός στην παραλία Αλμυρού του Αγίου Νικολάου: 30χρονη κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της

Κρήτη
Παραλίγο πνιγμός στην παραλία Αλμυρού του Αγίου Νικολάου: 30χρονη κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα σώθηκε, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του διασώστη

Παραλίγο τραγωδία το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στην παραλία του Αλμυρού, όπου μία 30χρονη γυναίκα από τη Συρία, ενώ έκανε το μπάνιο της στη θάλασσα, παρασύρθηκε από υποθαλάσσια ρεύματα σε απόσταση 250 έως 300 μέτρα από την ακτή.

Άμεσα την αντελήφθη ο ναυαγοσώστης της παραλίας της «ΚΛΑΔΟΣ KSNS», Κώτσος Νικόλαος, ο οποίος έσπευσε έγκαιρα με το τζετ την πλησίασε, την περισυνέλλεξε και την έβγαλε στην ακτή, με την γυναίκα ευτυχώς να έχει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε εξ αρχής, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο η κοπέλα δεν διέτρεχε κάποιο κίνδυνο. Μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο και ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.

Σημειώνεται πως καλό θα είναι οι λουόμενοι να είναι προσεκτικοί. Σήμερα οι καιρικές συνθήκες "ευνόησαν" ώστε να παρασυρθεί η 30χρονη γυναίκα, καθώς στην περιοχή φυσάει δυνατός άνεμος, το ευτύχημα ωστόσο είναι ότι σε παραλίες με ναυαγοσωστική κάλυψη ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θρηνούμε θύματα.

«Παλαιότερα είχαμε πνιγμούς», όπως αναφέρει στο neakriti.gr, ο εκπαιδευτής Ναυαγοσωστών κ. Δημήτρης Κλάδος, «γεγονός που δυσφήμιζε τη χώρα μας, φέτος βλέπουμε ότι αναβαθμίστηκε ο ρόλος της ναυαγοσωστικής κάλυψης, έχουν μειωθεί οι πνιγμοί κατά 70%», τονίζει «σε αυτό συντελεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα και οι θέσεις που αυξήθηκαν, καθώς το κράτος επιδότησε τους δήμους με κάποια κονδύλια για το ναυαγοσωστικό έργο, όλα αυτά φαίνεται να πιάνουν τόπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News