Κρήτη

Διακοπή νερού σε περιοχές των Δήμων Ρεθύμνου και Μαλεβιζίου

Δείτε από πότε μέχρι πότε θα υπάρχει διακοπή νερού

Διακοπή στην παροχή νερού, λόγω εργασιών σύνδεσης με τον Κεντρικό Αγωγό σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε., ως υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας των έργων του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, ενημερώνει ότι έχει προγραμματίσει εργασίες σύνδεσης του κεντρικού αγωγού άρδευσης με το νέο αρδευτικό δίκτυο που κατασκευάζει στην περιοχή των Γιαννουδίου, Μυσσιρίων, Ξηρού Χωριού και Αγ. Μάρκου του Δήμου Ρεθύμνου.

Για το λόγο αυτό, την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:00 μ.μ  θα διακοπεί η παροχή αρδευτικού νερού προς τις υποδομές άρδευσης του Δήμου Ρεθύμνου, καθώς και στους μεμονωμένους καταναλωτές στις περιοχές βόρεια της σήραγγας Πρασσών. Οι αρδευόμενες εκτάσεις νότια της σήραγγας Πρασσών, στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου δεν θα επηρεαστούν.

Η παροχή αρδευτικού νερού εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

Καλούνται οι πολίτες να οργανώσουν την άρδευση των εκτάσεών τους τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις καλλιέργειες από τη διακοπή αυτή.

Μετά το πέρας των εργασιών σύνδεσης, τα νέα δίκτυα θα υποστούν τις απαραίτητες υδραυλικές δοκιμές και στην συνέχεια θα παραδοθούν προς χρήση. Θα πραγματοποιηθούν δε το συντομότερο οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων, από τα οποία έχουν διέλθει οι αγωγοί του έργου.

Τέλος ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. ενημερώνει τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών ότι θα έχουν την δυνατότητα σύνδεσης με τα νέα αρδευτικά δίκτυα, αφού προσκομίσουν στην υπηρεσία μαζί με την αίτηση σύνδεσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους.

Διακοπή νερού στο Δήμο Μαλεβιζίου

Λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στο χωριό Αχλάδα του Δήμου Μαλεβιζίου στο νομό Ηρακλείου, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην περιοχή.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜ εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της βλάβης. Η υδροδότηση της περιοχής αναμένεται να ομαλοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

(φωτογραφία: Unsplash)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια