Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Κώστα Κεφαλογιάννη

Κρήτη
Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Κώστα Κεφαλογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλό ταξίδι αδερφέ μας. Ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος...».

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 47 ετών, ο Κώστας Κεφαλογιάννης, συγγενής και στενός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη.

Ο θάνατος του Κώστα ήταν ξαφνικός, αφού η περιπέτεια της υγείας του δεν μετράει παρά μερικές εβδομάδες. Πριν από λίγες ημέρες είχε πάρει εξιτήριο, όμως γρήγορα χρειάστηκε ξανά νοσηλεία, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι, Τρίτη και 13 - ο συμβολισμός είναι αρκετός για το τραγικό συμβάν - να φύγει από τη ζωή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του συνεργάτη του, γράφοντας: «Καλό ταξίδι αδερφέ μας. Ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος...».

Η κηδεία του Κώστα Κεφαλογιάννη έγινε σήμερα Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στα Ανώγεια, ενώ η σορός του βρισκόταν στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι Ανωγείων από τις 10 το πρωί.

Σε λίγα λεπτά γέμισε ο τοίχος των κοινών φίλων του Κώστα Κεφαλογιάννη στο Facebook με συλλυπητήρια και αποχαιρετιστήρια μηνύματα, με φωτογραφίες από μια ευχάριστη παλιά στιγμή και κυρίως με τη χαρακτηριστική φράση που ο Κώστας Κεφαλογιάννης χρησιμοποιούσε κάθε πρωί «Καλημέρα κόσμε», καλωσορίζοντας κάθε καινούργια μέρα στον κόσμο του διαδικτύου.

Η κηδεία του Κώστα Κεφαλογιάννη θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στα Ανώγεια, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι Ανωγείων από τις 10 το πρωί.

Λίγη μόνο ώρα μετά την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του Κώστα Κεφαλογιάννη άρχισαν να φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία σειρά γραπτών ανακοινώσεων και μηνυμάτων για τα συλλυπητήρια. Ορισμένα από αυτά δημοσιεύουμε παρακάτω, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και το περιβάλλον του εκλιπόντος.

Μ. Κεφαλογιάννης

Στο μήνυμά του ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης αναφέρει:

«Ώρα μεγάλης θλίψης και οδύνης. Ενός πρόωρου αποχαιρετισμού. Μια τεράστια απώλεια ενός Σπουδαίου Ανθρώπου, του Κωστή Γ. Κεφαλογιάννη. Που μας έχει συγκλονίσει όλους μας.

Ο Κωστής Γ. Κεφαλογιάννης υπήρξε ένας άνθρωπος υπερήφανος. Ένας μαχητής. Ένας άνθρωπος ασυμβίβαστος, με αρχές και αξίες, που δεν τις διαπραγματεύτηκε ποτέ. Με απαράμιλλο ήθος. Ένας πολύτιμος φίλος. Ένας αγωνιστής. Ένας ακούραστος συνοδοιπόρος. Άνθρωπος της προσφοράς. Πάντα για τους άλλους.

Ήταν τυχεροί όσοι ήταν φίλοι του.

Λάτρευε τον γιο του Γιώργο, την οικογένειά του, τους φίλους και συνεργάτες του. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και με μεγάλη προσφορά τον δημόσιο βίο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την παράταξη της Ν.Δ. που αγαπούσε.

Η προσφορά του στην οικογένειά μας σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι ανεκτίμητη.

Γιώργο μου, να είσαι πάντα υπερήφανος για τον πατέρα σου. Ο πατέρας σου σού αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη.

Ο Κωστής θα είναι πάντα εδώ. Στο μυαλό, στην ψυχή και στην καρδιά μας.

Κωστή αγαπημένε μου, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό ταξίδι, αδερφέ μου...

Και εγώ σ’ αγαπώ».

ΝΟΔΕ και Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ψήφισμα εξέδωσε και η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του αντιπροέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Μαλεβιζίου Κωστή Κεφαλογιάννη, ενώ και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης σε δήλωσή του αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα με το κρητικό «καλοστραθιά αγαπημένε μου ξάδερφε». Επίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω καλά ότι ο ίδιος δε θα επιθυμούσε ούτε μεγαλοστομίες ούτε τίποτα παραπάνω από ένα καλό λόγο κατά τον απαιτούμενο φόρο τιμής στη μνήμη του με συγγενείς, φίλους και χωριανούς στην πατρογονική γη που γαλουχήθηκε με την ανωγειανή πρεπιά που συνόδευε κάθε έκφανση της σύντομης ζωής του.

Γνωρίζω επίσης ότι δε θα ήθελε η απώλειά του να συνοδεύεται από τη θλίψη που όλοι νιώθουμε, αλλά από τη διατήρηση της αγάπης μας για τον ίδιο όσο και για τη ζωή, μιας και ο ίδιος έζησε έντονα κάθε στιγμή της δικής του ζωής, πάντα αγέρωχος, με χαμόγελό και καθαρή ματιά».

Λ. Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει: «Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους εμάς, τοπικά στελέχη της παράταξής μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η είδηση της απώλειας του Κώστα Κεφαλογιάννη.

Ο Κωστής ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, που χαρακτηριζόταν για τον δυναμικό και μαχητικό του χαρακτήρα, με αδιαμφισβήτητη πολυετή προσφορά στην παράταξή μας. Ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, που αγωνίστηκε με γενναιότητα μέχρι τέλους.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του και στον αγαπητό συνάδελφο, ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη».

Μάξιμος Σενετάκης

Με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης δήλωσε: «Ο Κώστας για τον κόσμο που τον γνώρισε ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Για τον κόσμο της παράταξής μας ένα μαχητικό στέλεχος. Για μένα ήταν φίλος με στενούς δεσμούς από παλιά, καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι ο πατέρας μου είχε παντρέψει τον πατέρα του.

Ο θάνατός του με γέμισε θλίψη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μενέλαος Μποκέας

Για μεγάλη απώλεια έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφερόμενος στον θάνατο του τέως δημοτικού συμβούλου Γαζίου Κώστα Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέφερε: «Καλό ταξίδι, Κώστα. Θα μας λείψει η αγάπη σου για τον τόπο, η ανθρωπιά, η ευθύτητα και το ζεστό σου χαμόγελο. Μεγάλη απώλεια».

Για τον θάνατο του Κώστα Κεφαλογιάννη, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα.

Θανάσης Κύρκος

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Κωστή Κεφαλογιάννη εξέδωσαν και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Μαλεβιζίου “Νέοι Δρόμοι” με επικεφαλής τον Θανάση Κύρκο, αναφέροντας: «Ο Κωστής αγαπούσε τον τόπο καταγωγής του, τα Ανώγεια, το Μαλεβίζι, αλλά και όλη την Κρήτη και υπηρέτησε τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Γαζίου.

Ήταν άνθρωπος έντιμος και ειλικρινής, και η απώλειά του βυθίζει στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Τα μέλη της παράταξής μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι Κωστή».

Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου Φαιστού για θάνατο Κωστή Κεφαλογιάννη

«Κάποιες στιγμές τα λόγια περιττεύουν και δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη. Ο Κωστής Κεφαλογιάννης, ο «δικός μας», πάντα χαμογελαστός Κωστής, ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς και της δημιουργίας.

Σε κάθε φάση συνεργασίας μας, έδινε το παρών με στόχο πάντα το καλύτερο. Σε κάθε στιγμή της φιλίας μας, έδειχνε τη σημασία και τη σπουδαιότητα της κρητικής «ντομπροσύνης» και της καλής καρδιάς.

Η απώλεια του βυθίζει στο πένθος το Δήμο Φαιστού κι εμάς. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και θλίψη.

Καλό ταξίδι Κωστή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News