Κατασκήνωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς , μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων

Κρήτη
Κατασκήνωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς , μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και το αρχικό πρωτόκολλο έχει αναθεωρηθεί, εξακολουθεί να έχει κενά, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει πρωτοβουλία να το αυστηροποιήσουν , οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες κατασκηνώσεων που επιχειρούν να διαμορφώσουν το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά

Ανησυχία σε χιλιάδες γονείς έχουν προκαλέσει τα κρούσματα covid 19 σε κατασκηνώσεις και στην Κρήτη,  με αποτέλεσμα μέσα σε ένα βράδυ μια σειρά από κατασκηνώσεις επί της ουσίας να ολοκληρώσουν  πρόωρα την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο και να επιχειρούν να διαμορφώσουν μια ακόμη πιο ασφαλή βάση για την επόμενη.

Την ώρα που χιλιάδες γονείς αναρωτιούνται και προβληματίζονται η Πανελλήνια Ένωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, ορίζει ότι οι κατασκηνώσεις εφόσον τηρηθεί ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο, είναι  ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.

Οι κατασκηνώσεις φέτος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, κ. Παπαδάκη, άνοιξαν με το ίδιο πρωτόκολλο με πέρυσι που δεν υπήρχαν κρούσματα και σύσταση για διεξαγωγή self ή ραπιντ τεστ κατά την είσοδο και εβδομαδιαίες επισκέψεις γονέων που φορούν προστατευτική μάσκα ή  έχουν εμβολιαστεί.

Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων επιχείρησαν εξαρχής να αυστηροποιήσουν περαιτέρω τα μέτρα, απαγορεύοντας επισκεπτήρια και ζητώντας υποχρεωτικά self test  ή ραπιντ τεστ.

Τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν και οδήγησαν μέσα σε μία νύχτα αρκετές κατασκηνώσεις να ολοκληρώσουν πρόωρα την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, θα μπορούσαν να οφείλονται είτε στην τυπική και μόνο αρνητική βεβαίωση σελφ τεστ και όχι την πραγματική διεξαγωγή του ή και στην ψευδώς αρνητική αποτύπωση του τεστ πριν την είσοδο του κατασκηνωτή ή των κατασκηνωτών που μπήκαν θετικοί μέσα στο χώρο της κατασκήνωσης.

Αν και το πρωτόκολλο άλλαξε, εντούτοις και πάλι υπάρχει σύσταση  και όχι υποχρέωση για ράπιντ, γεγονός που ενεργοποίησε ξανά τις κατασκηνώσεις να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά και να απαιτήσουν αρνητικό ραπιντ τεστ είτε από ιδιωτικό ιατρό είτε από δημόσια δομή υγείας.

Να προστατεύσουν τα παιδιά και από τις συνθήκες εγκλεισμού που βίωσαν τόνισε απευθυνόμενος προς τους γονείς ο  πρόεδρος της ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, που εξήγησε ότι τα όσα επιχειρούνται να τηρηθούν, αν τηρούνται πιστά, μέσα στις κατασκηνώσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συνθήκες που έχουν ανάγκη μετά από μια μεγάλη περίοδο απαγορεύσεων και σκληρών περιορισμών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Αχιλλέας Γκικας , λοιμωξιολόγος και  μέλος της Επιτροπής  Εμπειρογνωμόνων, τονίζοντας ότι  "δεν καμία περίπτωση πρέπει να ενοχοποιούμε τα παιδιά σαν φορείς του ιού, δεν οδηγούν την διασπορά, μεταφέρουν τον ιό, αρρωσταίνουν  λιγότερο ή σχεδόν καθόλου και για αυτό καλό είναι  να έχουμε testing πριν και μετά που θα μπουν στις κατασκηνώσεις.

Θεωρώ ασφαλέστερο να γίνονται rapid test πριν την εσόδου των παιδιών στις κατασκηνώσεις και θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται μέχρι στιγμής όλα τα απαραίτητα μέτρα".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News