Μ. Παγώνη: Από 6.000 έως 18.000 κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι – Η βασική αιτία της διασποράς στη Κρήτη

Κρήτη
Μ. Παγώνη: Από 6.000 έως 18.000 κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι – Η βασική αιτία της διασποράς στη Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ώρα Αιχμής»: Πως μπορεί να αποφευχθεί αυτή η εκτίμηση του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων /video

Με το καλοκαίρι στη Κρήτη να οδεύει προς την καρδιά της τουριστικής περιόδου,  η διασπορά του κορωνοϊού, εξακολουθεί να υφίσταται με το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο αυτή τη στιγμή, να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά τις νέες μολύνσεις και με το δεδομένο ότι, χθες τα κρούσματα στην Κρήτη έφθασαν 252, εκ των οποίων:  Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου 114, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 84, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 42 και Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 12. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 350 ενεργά κρούσματα ενώ λίγο μικρότερος είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο Ηράκλειο, το οποίο όμως έχει και πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από το Ρέθυμνο.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV η λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ,  Ματίνα Παγώνη,  έκανε λόγο για εκτίμηση από 6.000 μέχρι και 18.000 μολύνσεις την ημέρα αν δεν τρέξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και συνεχιστεί η τεράστια χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες .

Μάλιστα χαρακτήρισε ως βασική αιτία της διασποράς στη Κρήτη, την μεγάλη χαλάρωση των μέτρων και λιγότερο την μετάλλαξη Δέλτα  που σύμφωνα με την κ Παγώνη μέσα στον Αύγουστο θα βοηθήσει ουσιαστικά στη μεγαλύτερη διασπορά μιας και θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ο εμβολιασμός αλλά και η χρήση μάσκας αποτελούν τα δύο βασικά όπλα αντιμετώπισης της κατάστασης τονίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προσέχουν διπλά μιας και είναι πολύ ευάλωτοι στο να νοσήσουν και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Επίσης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αναφέρθηκε και στην ανάγκη εμβολιασμού πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και κάλεσε όσους βρίσκονται ήδη σε διακοπές και πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση, να εξυπηρετηθούν στο μέρος που βρίσκονται.

Παράλληλα τόνισε και την πιθανότητα αύξησης στις νοσηλείες σε όλη τη χώρα σε ανεμβολιάστους πολίτες υπογραμμίζοντας ότι η βαριά νόσηση είναι απίθανο σενάριο για τους εμβολιασμένους πολίτες που έχουν θωράκιση πάνω από 90%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία : intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News