Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκρήτιο ενεργειακό συνέδριο στη Χερσόνησο

Κρήτη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκρήτιο ενεργειακό συνέδριο στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο το ενεργειακό σκηνικό, ο κομβικός ενεργειακός ρόλος της Κρήτης και οι προκλήσεις

Όλες οι ενεργειακές εξελίξεις, οι καινοτομίες αλλά και οι προοπτικές, καθώς και ο κομβικός ρόλος της Κρήτης στα ενεργειακά και γεωστρατηγικά δεδομένα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου στη Χερσόνησο, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες για μια «πράσινη Κρήτη» και μια πιο «πράσινη» Ελλάδα ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή μετάβαση που συντελείται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη για τις κοινωνίες καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.  Στη διαδικασία από – ανθρακοποίησης καθώς και στις σημαντικές επενδύσεις σε νέα έργα ΑΠΕ, αναφέρθηκε η Διευθύντρια Ρυθμιστικών θεμάτων της ΔΕΗ Ευαγγελία Γκότζου.

Η Ελλάδα παγίως υποστηρίζει ότι όλες οι βιομηχανίες που εμπλέκονται στη διαδικασία απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στα νέα συστήματα για την συμπαραγωγή ηλεκτρισμού, θερμότητας και ψύξης καθώς και σε τεχνολογίες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Σπύρος Αλεξόπουλος.

Από το βήμα του συνεδρίου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασε διεξοδικά τις δράσεις του υπουργείου προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης του τομέα των μεταφορών.

Κεντρικοί πυλώνες είναι η προώθηση της μικροκινητικότητας και η εκπόνηση σχεδίων βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, οι ευφυείς μεταφορές και τα εναλλακτικά καύσιμα με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και την υδρογονοκίνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News