Πανελλήνιες 2021: 44χρονη μητέρα δύο παιδιών τα κατάφερε και ετοιμάζεται... για τη Φιλοσοφική Σχολή

Κρήτη
Πανελλήνιες 2021: 44χρονη μητέρα δύο παιδιών τα κατάφερε και ετοιμάζεται... για τη Φιλοσοφική Σχολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα όνειρα δε σταματούν ποτέ!

Περήφανη μητέρα, που κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα καθώς με 13.000 μόρια βλέπει την είσοδο στη Φιλοσοφική Σχολή του Ρεθύμνου να είναι πιο απτή από ποτέ, δηλώνει η 44χρονη Σπυριδούλα Μωραϊτάκη.

Η Σπυριδούλα είναι 44 χρονών και πέρυσι τον Οκτώβριο αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Αν και βρεφοκόμος, θέλει να κάνει αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού. Και πράγματι το πέτυχε. Παρά τις ανειλημμένες οικογενειακές υποχρεώσεις, η Σπυριδούλα επέδειξε αξιοθαύμαστο ενθουσιασμό και κατάφερε να βγάλει ένα αριθμό μορίων ικανό να της διασφαλίσει την είσοδό της σ’ ένα τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ρεθύμνου.

«Είμαι χαρούμενη και χαίρομαι που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Πραγματικά αισθάνομαι τόσο χαρούμενη και ικανοποιημένη για τους κόπους ολόκληρης της χρόνιας, που ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη», μας είπε.

Η ίδια είναι μητέρα δύο παιδιών. Ο μεγάλος της γιος είναι τέταρτο έτος στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο και ο μικρός της γιος είναι μαθητής Γυμνασίου. Η Σπυριδούλα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «κανένας δεν πρέπει να παραιτείται από το όνειρό του. Όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, πρέπει να προσπαθήσεις. Εγώ το έκανα για τον εαυτό μου. Προσπάθησα για εμένα και αυτό φάνηκε. Από εκεί και πέρα, θέλω να πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την επιτυχία ως αυτοσκοπό. Πρέπει να απολαύσουμε το ταξίδι της γνώσης. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ο πόλεμος δε χάνεται εάν βγάλεις μια κακή βαθμολογία. Η μάχη χάνεται μόνο όταν δεν προσπαθήσεις. Προσπάθεια, συστηματικό διάβασμα και προσκόλληση στους στόχους είναι η “συνταγή” της επιτυχίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News