Βοριάδες στην Κρήτη με υψηλό κυματισμό στις βόρειες ακτές

Κρήτη
Βοριάδες στην Κρήτη με υψηλό κυματισμό στις βόρειες ακτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάλειμμα δροσιάς το Σαββατοκύριακο, πριν από την επομένη θερμή εισβολή

Με ενισχυμένους βοριάδες που ανεβάζουν το δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς ,θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, η ένταση των ανέμων θα φτάνει στις βόρειες περιοχές τα πέντε μποφόρ και στις νότιες μέχρι και τα 7 Μποφόρ ενώ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας νέα θερμή εισβολή αναμένεται να ανεβάσει ξανά τον υδράργυρο στα ύψη.

 Αναλυτικότερα:

Διάλλειμα δροσιάς με βοριαδάκι και θερμοκρασίες από 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου επιφυλάσσει ο καιρός για το Σαββατοκύριακο, με την υποχώρηση της υγρασίας και την ανάπτυξη νεφώσεων να δημιουργούν ήδη ένα πιο ευχάριστο κλίμα μετά από μια μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Οι βόρειοι άνεμοι επηρεάζουν την Κρήτη και θα διατηρηθούν μέχρι και τη Δευτέρα.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι πάντως ανεβάζουν το δείκτη επικινδυνότητας για μια πιθανή πυρκαγιά με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και την πολιτική προστασία να έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και προκαλούν υψηλό κυματισμό στις βόρειες ακτές

Σήμερα Σάββατο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν, από 4-5 Μποφόρ στις βόρειες περιοχές της Κρήτης και μέχρι και 7 Μποφόρ στις νότιες.

Ελαφρά πιο εξασθενημένοι θα είναι την Κυριακή.

 Από την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται νέα θερμή εισβολή με τον υδράργυρο να αρχίσει ξανά να ανεβαίνει στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.

Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μοντέλα η επόμενη Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι από τις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News