Χερρονάσιος Σχολή: Από την Κένυα και την Κίναρο στους Αρκιούς

Κρήτη
Χερρονάσιος Σχολή: Από την Κένυα και την Κίναρο στους Αρκιούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ταξίδι προσφοράς στους Αρκιους πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο από τον διευθυντή του εκπαιδευτηρίου Junior Academy- Χερρονασιος Σχολή Ανδρέας Γιαννόπουλος, κ. Άρη Μαρκάκη και τους συνεργάτες του.

Πρόκειται για ένα ακριτικό νησί αποτελούμενο από 38 κατοίκους που διαθέτει στο σχολείο του μόλις έναν μαθητή και μια δασκάλα, τη κ. Μαρία Τσιαλέρα, που μένει πια μόνιμα εκεί προκειμένου να επιτελέσει το έργο της και να διδάξει τον μαθητή της. Η κυρία Μαρία αγωνίζεται για το σχολείο αυτό, και παρά τις δυσκολίες δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα με αφοσίωση και αγάπη. 

Έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στο παιδί διετές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, με υποτροφία, σε όποιο τμήμα επιθυμεί. Έχει καταφέρει επίσης  να κάνει γνωστό τόσο το σχολείο, όσο και το ίδιο το νησί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για την αφοσίωση και την προσπάθεια της αυτή, έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Junior Academy- Χερρονασιος Σχολή Ανδρέας Γιαννόπουλος, που έχει ως αρχή του την προσφορά, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, με τον κύριο Άρη Μαρκάκη, διευθυντή του εκπαιδευτηρίου και τους συνεργάτες του προκειμένου να τιμήσει τους κατοίκους του νησιού αυτού αλλά και τη δασκάλα του. Θέλοντας έτσι  να δείξει πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας της κυρίας Μαρίας που πασχίζει καθημερινά, για το σχολείο αυτό αλλά και για το νησί γενικότερα, για να μη σταματήσει να προάγεται η γνώση και να συνεχίσει να υπάρχει ζωή στο νησί. Μέσα λοιπόν, από την κίνηση αυτή, υποστήριξης των κατοίκων του νησιού γενικότερα, αλλά και του σχολείου ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια δωρεά απ’ το εκπαιδευτήριο Junior Academy, στο σχολείο αυτό, προσφέροντας έναν διαδραστικό πίνακα, έναν προτζεκτορα, κι επιπλέον υλικό προκειμένου η διεξαγωγή του μαθήματος να γίνεται με περισσότερες τεχνολογικές ανέσεις.

Με την κίνηση αυτή, γίνεται για άλλη μια φορά αντιληπτή η έννοια της προσφοράς, η ουσία που έχει το να μπορείς να μοιράζεσαι και να δίνεις με την καρδιά σου, κι ένα παραπάνω όταν έχει να κάνει με τον τομέα της εκπαίδευσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κύριος Μαρκάκης: «Έχει σημασία το να δίνεις το σωστό παράδειγμα στα παιδιά σου ώστε να μπορούν κι εκείνα να περπατούν στα δικά σου βήματα και να δίνουν με την ψυχή τους. Επισκεπτόμαστε κάθε μέρος που νιώθουμε ότι έχει ανάγκη στήριξης, βάζοντας έτσι και το δικό μας λιθαράκι και βοηθώντας τον αγώνα κάποιων ανθρώπων. Έτσι όχι μόνο επιβραβεύουμε την όποια προσπάθεια γίνεται, αλλά δείχνουμε στους ανθρώπους πως είμαστε πάντα κοντά τους. Προσφέρουμε με τη ψυχή μας και κυρίως με αγάπη για τον άνθρωπο δίπλα μας. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αγάπη. Κάθε κίνηση προσφοράς, έχει ως κινητήριο δύναμη την αγάπη…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News