Toυρισμός: Η Κρήτη «ποντάρει» στους Βρετανούς ταξιδιώτες

Κρήτη
Toυρισμός: Η Κρήτη «ποντάρει» στους Βρετανούς ταξιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναμένεται να αλλάξει από 19 Ιουλίου;

«Ελεύθερη επιστροφή» χωρίς καραντίνα θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα από τις χώρες που είναι στην "πορτοκαλί" λίστα από τις 19 Ιουλίου.

Αυτό είναι το σενάριο που αναπαράγεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης ως το επικρατέστερο, με την κυβέρνηση της χώρα να λαμβάνει επίσημες αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών. Αυτό που υποστηρίζεται και που έχει καλλιεργήσει ήδη αισιοδοξία και στην Κρήτη, είναι ότι οι  πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, που θα φτάνουν από τις χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας όπως και η Ελλάδα, θα αποφεύγουν την καραντίνα, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες προετοιμάζονται για να ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού των επιβατών στις πτήσεις προς τη Βρετανία για πρώτη φορά.

Ελπίζουν στον Αύγουστο

Με δεδομένη την αργοπορία στην ένταξη της Βρετανίας μέσα στο χάρτη των μαζικών πτήσεων με θερινούς επισκέπτες, ο κ. Χαλκιαδάκης, δήλωσε ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι σε επίπεδο κρατήσεων αν όλα κυλήσουν ομαλά, η κίνηση σαφέστατα σε κάποιες περιόδους μέσα στις επόμενες εβδομάδες και κυρίως τον Αύγουστο, ίσως επιτευχθεί να θυμίσει ακόμη και νούμερα του 2019.

Βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθεί ένα τόσο αισιόδοξο σενάριο που ίσως να τροφοδοτήσει ακόμη και σε περίοδο πανδημίας με μια καλή αποτύπωση την οικονομία του νησιού θα πρέπει όπως εξήγησε ο κ. Χαλκιαδάκης να θεωρείται μια μαζική εμβολιαστική πρωτοβουλία από τους πολίτες, που θα αλλάξει το επίπεδο ανοσίας στο νησί και θα δημιουργήσει την ασφάλεια στους επισκέπτες να ταξιδέψουν χωρίς έντονο προβληματισμό.

Πάντως η εικόνα των αφίξεων τις τελευταίες ημέρες αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με την αύξηση των κρουσμάτων, εμφανίζεται σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα λιγότερο δυναμική.

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News