Πανελλήνιες εξετάσεις: Περιμένουν εναγωνίως ν’ ανακοινωθούν οι βαθμολογίες την Παρασκευή

Κρήτη
Πανελλήνιες εξετάσεις: Περιμένουν εναγωνίως ν’ ανακοινωθούν οι βαθμολογίες την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής όπως κάθε χρόνο και φέτος αποτελεί δύσκολη εξίσωση

Την Παρασκευή κάνει τον κύκλο της η πρώτη μεγάλη περίοδος αγωνίας για τους υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα λάβουν τα αποτελέσματα των βαθμολογιών τους.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα σηματοδοτήσει επί της ουσίας την αρχή της επόμενης φάσης αγωνίας σχετικά με τις βάσεις που παραδοσιακά ανακοινώνονται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

 Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι  οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν επηρεάστηκαν από την πανδημία και τα γραπτά τους με δεδομένο ότι τα φετινά θέματα ήταν λίγό πιο εύκολα από πέρυσι σε γενικές γραμμές, θα οδηγήσουν τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές μάλλον προς την ανηφόρα.

 Μια αντίστοιχη εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει για όσους απέδωσαν μέτρια ή καλά, καθώς εκεί διαπιστώνεται μια ανάμεικτη τάση καλών και λιγότερο καλών γραπτών που ενδέχεται από σχολή σε σχολή και από πεδίο σε πεδίο να εμφανίσει πολύ διαφορετική εικόνα ως προς το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Αγκάθι στην εξίσωση που θα προκύψει για τους εισακτέους, αποτελεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής που για ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών θεωρείται ότι θα σημάνει σταδιακό λουκέτο σε πολλά τμήματα πανεπιστημίων, με μεγάλο ζητούμενο να παραμένει, τι θα γίνει με τις 20 περίπου χιλιάδες υποψηφίους που θα εκτιμάται ότι θα μείνουν εκτός.

 Πάντως  μόλις ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο και η Ελάχιστη Βάση που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό τμήμα , ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια οι υποψήφιοι να καταθέσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίο που φέτος θα τους επιτρέπει και την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News