Η Κρήτη «σταυροδρόμι» ενέργειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Κρήτη
Η Κρήτη «σταυροδρόμι» ενέργειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακός κόμβος με πρωταγωνιστικό ρόλο το νησί μας όπως τονίστηκε στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής"

Η Κρήτη ενεργειακός κόμβος με πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» εξαιρετικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στην ενεργειακή δυναμική της Κρήτης αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν με φόντο το 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο και την πρώτη διεθνής έκθεση ενέργειας για την Ελλάδα που εγκαινιάζεται στο νησί μας από 8 μέχρι 10 Ιουλίου. Η διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, το φυσικό αέριο , τα κοιτάσματα πετρελαίου αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή του υδρογόνου αποτέλεσαν σημείο αναφορά στη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα. Μάλιστα το 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο έρχεται σε μια εποχή που η Κρήτη καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ως ουσιαστικό ενεργειακός κόμβος.

Το 5ο Παγκρήτιο Συνέδριο (International Conference & Exhibitionκό Συνέδριο) πραγματοποιείται από τις 8 έως και τις 10 Ιουλίου 2021 , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Η φετινή διοργάνωση έρχεται σε μία συγκυρία κατά την οποία η Κρήτη καθίσταται «σταυροδρόμι» ενέργειας στη ΝΑ Μεσόγειο, μέσα από τον αναδυόμενο ρόλο τηςστις ενεργειακές διασυνδέσεις , αλλά και στις έρευνες υδρογονανθράκων, στις ΑΠΕ, τη ναυτιλία κοκ.

Φορείς, ακαδημαϊκοί οργανισμοί, Εταιρείες και ευρύ κοινό, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το Συνέδριο, την Έκθεση και τα Workshops, ενώ η διοργανώτρια Cretan Energy Conferences οργανώνει, για πρώτη φορά στο Συνέδριο αυτό, και τη Διεθνή Έκθεση Ενέργειας της Ελλάδας (International Energy Exhibiton of Greece).

Τόπος διεξαγωγής: Creta Maris Beach Resort, Ηράκλειο Κρήτης.

Δείτε την αναλυτική ατζέντα του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου – International Conference & Exhibition εδώ

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη διοργάνωση, εγγραφείτε στο https://cretanenergyconferences.org/

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχει ως Partner στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο – International Conference & Exhibition, ενώ το Energia.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News