Ανώγεια: Σκληρή αλλά όχι άνιση η «μάχη» με τον κορωνοϊό – Προχωράει ο εμβολιασμός

Κρήτη
Ανώγεια: Σκληρή αλλά όχι άνιση η «μάχη» με τον κορωνοϊό – Προχωράει ο εμβολιασμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το lockdown του χειμώνα έγινε… μάθημα – Μόλις 6 τα ενεργά κρούσματα

Το τρίμηνο Φεβρουαρίου - Απριλίου ήταν το χειρότερο, υγειονομικά, που πέρασαν ποτέ τα Ανώγεια, όμως σήμερα, η ορεινή κωμόπολη του Μυλοποτάμου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δήμους του Ρεθύμνου -που έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς- αφού καταφεύγοντας σε εμβολιαστικά κέντρα που διέθεταν το εμβόλιο της Pfizer, κατάφερε να «χτιστεί» ένα ικανοποιητικό εμβολιαστικό «τείχος».

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, σχεδόν το 60% του πληθυσμού των Ανωγείων έχει εμβολιαστεί, ενώ αυτή την ώρα ο δήμος μετρά μόλις 6 ενεργά κρούσματα, τα οποία όμως έχουν ιχνηλατηθεί και περιοριστεί. 

Την ώρα που ο νομός Ρεθύμνου παρουσιάζει σχεδόν καθημερινά αυξημένα κρούσματα κορωνοιού καταγράφοντας αρνητικές «πρωτιές» πανελλαδικά, με το πρόβλημα να εστιάζεται πέρα από την πόλη και στην ενδοχώρα, η ορεινή κωμόπολη του Μυλοποτάμου, έδωσε την δική της σκληρή «μάχη» για να φτάσει σήμερα στο σημείο να μετρά περίπου 6 ενεργά κρούσματα και το 60% του πληθυσμού της να είναι εμβολιασμένο.

Ο δήμος Ανωγείων, που το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου λόγω «κόκκινου» ήταν σε lockdown, σήμερα έχει περάσει στην αντίπερα όχθη, καθώς έχει πλέον «εκπαιδευτεί» καλά συνειδητοποιώντας την αξία του εμβολιασμού. 

Ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης τονίζει στην ΚΡΗΤΗ ΤV πως οι συγχωριανοί του «δοκιμάστηκαν» πολύ με τα εμβόλια, όμως δεν το έβαλαν κάτω. Και αυτό διότι όταν το Μάρτιο άνοιξε το εμβολιαστικό κέντρο των Ανωγείων, διαθέτοντας μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, οι περισσότεροι Ανωγειανοί αν και του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, δεν έμειναν με «σταυρωμένα χέρια».

Επιστρατεύτηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ακόμα και οι νέοι του χωριού και έτσι -σε αντίθεση με το Αμάρι και τον Άη Βασίλη, που επίσης διαθέτουν μόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο δεν είναι κάνουν- πήγαν στο Κ.Υ. Περάματος, στο Ρέθυμνο αλλά και στο Ηράκλειο, προκειμένου να εμβολιαστούν με το Pfizer. 

Οι συνέπειες του κορωνοιού για τους κατοίκους των Ανωγείων δεν εστιάζονται μόνο σε θέματα υγείας, αλλά και στην οικονομία του τόπου. Η εστίαση, η διαμονή και ο κτηνοτροφικός τομέας ακόμα κλυδωνίζονται, όμως η προσπάθεια της ανάκαμψης συνεχίζεται. 

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Ανωγείων έχει ήδη έτοιμη την λίστα με τους ανεμβολίαστους πολίτες και τους κατάκητους ηλικιωμένους, ώστε να «τρέξει» ο εμβολιασμός τους από την ερχόμενη εβδομάδα με τα κινητά κλιμάκια υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News