Κρήτη

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η υψηλότερη ζήτηση της τελευταίας πενταετίας στην Κρήτη

Ο καύσωνας «ζόρισε» το σύστημα – Χρήση κλιματιστικών με φειδώ ζητούν οι εργαζόμενου του ΔΕΔΔΗΕ

Μια ζημιά που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων «βύθισε» ολόκληρες περιοχές τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική Κρήτη στο σκοτάδι, με τη θερμοκρασία να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος ήταν η υψηλότερη της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με τους εργαζόμενους να ζητούν φειδώ στην κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα και μελλοντικά.

Υπενθυμίζεται πως προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και κυρίως να μην καταρρεύσει το σύστημα ολοκληρωτικά ο ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησε σε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλη την Κρήτη με τους καταναλωτές να έχουν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα χωρίς ψυκτικά μέσα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη Κρήτη, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων, με τον ΔΕΔΔΗΕ να ζητά χρήση των μέσων αυτών να πραγματοποιείται με φειδώ καθώς η  ζήτηση ενέργειας είναι αντιστρόφως ανάλογη των δυνατοτήτων παροχής.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια