Κρήτη

Διακοπές ρεύματος: Αναλυτικά που θα «πέσει» ο διακόπτης στην Κρήτη

Διακοπές 1 ώρας, από 12:00 έως 16:00 - Εξαιτίας βλάβης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν και σήμερα στην Κρήτη εν μέσω καύσωνα, καθώς το πρόβλημα που ταλαιπώρησε και χτες το βράδυ αρκετούς Κρητικούς με διακοπές ρεύματος, παραμένει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής Ηρακλείου του ΔΕΔΔΗΕ, Παύλος Βαρδουλάκης, οι χθεσινές διακοπές οφείλονταν σε ζημιά που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων και προκειμένου να αποκατασταθεί, θα υπάρξουν και σήμερα προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλο το νησί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι καιρικές συνθήκες και η υγρασία που οδηγούν σε μεγαλύτερη ζήτηση από το κοινό οξύνουν το πρόβλημα, λόγω των μειωμένων δυνατοτήτων παροχής εξαιτίας της ζημιάς.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα γίνουν διακοπές στην Κρήτη ΕΔΩ

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποιεί στους καταναλωτές ότι, εξαιτίας προσωρινής μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στα Χανιά της Κρήτης λόγω βλάβης σε τμήμα των 150 KV του σταθμού, κρίθηκε αναγκαίο και μέχρι την επανένταξη των μονάδων να προγραμματισθούν σήμερα Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021 εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, κατά το χρονικό διάστημα από 12:00 έως 16:00, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος του νησιού. Ανάλογα με την πορεία επανένταξης των μονάδων, αν απαιτηθεί, θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα περικοπών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια