Κρήτη

ΚΚΕ για ανακοινώσεις Κικίλια: Ο «πατριωτισμός των Κρητικών» δεν εξαγοράζεται

Πως σχολιάζει τις ανακοινώσεις που έγιναν από την Κρήτη

Με επικριτικό τρόπο σοχλιάζει το Γραφείου Τύπου της ΕΠ για τις εξαγγελίες του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια κατά την περιοδεία του στην Κρήτη. Όπως αναφέρει:

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγεία από την Κρήτη επιβεβαιώνουν τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού, λόγω κυρίως της μειωμένης διαθεσιμότητας των εμβολίων, με ευθύνη Κυβέρνησης – ΕΕ που δεν εξασφαλίζουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, επειδή στηρίζουν συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες αλλά και λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης και υποστελεχωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Τα έκτακτα μέτρα για την επίσπευση των εμβολιασμών δεν μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες από τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον Τουρισμό, και μάλιστα εν μέσω μετάδοσης της πιο επικίνδυνης «μετάλλαξης Δ», για να στηριχτούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των μονοπωλίων των Μεταφορών, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού. 

Δεν μπορούν να κρύψουν την αφωνία της κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών στα αιτήματα υγειονομικών, σωματείων και άλλων φορέων για ενίσχυση ΤΩΡΑ της ΠΦΥ, για θωράκιση ΟΛΩΝ των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές κι όχι αποδυνάμωση ή λειψή λειτουργία όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ως εδώ με την ατομική ευθύνη! Το φιλότιμο και ο «πατριωτισμός των Κρητικών» ούτε εξαγοράζεται ούτε εξαργυρώνεται στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και εις βάρος της υγείας του λαού και των παιδιών του!

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι της Κρήτης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να στρέψουν οργανωμένα και πιο μαζικά την πάλη τους για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, για μέτρα ουσιαστικής προστασία της υγείας και της ζωής τους.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια