Στο Ηράκλειο ο Βασίλης Κικίλιας: Επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης

Κρήτη
Στο Ηράκλειο ο Βασίλης Κικίλιας: Επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κάθε Δήμο, θα αναπτυχθούν επιπλέον εμβολιαστικά σημεία - Το χρονοδιάγραμμα

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο θα βρεθεί αύριο ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κ. Μ. Θεμιστοκλέους, με «φόντο» τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη.

Στο επίκεντρο της επίσκεψής του θα βρεθεί και το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών.

Η διήμερη επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο παρακίνησης του πληθυσμού να προχωρήσει στον πλήρη εμβολιασμό του αλλά και για να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ να λειτουργήσουν ήδη από την τρέχουσα εβδομάδα κινητά κλιμάκια εμβολιασμών που θα μεταβαίνουν στην ενδοχώρα και θα πραγματοποιούν κατά τόπους εμβολιασμούς.

Η παρουσίαση θα γίνει σε αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου στις 9 το πρωί.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών και της επιτάχυνσης της υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος, το Υπουργείο Υγείας, τα συναρμόδια Υπουργεία και οι οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες πρόκειται να υλοποιήσουν επιχειρησιακό πρόγραμμα για την κάλυψη απομακρυσμένων ή/και δυσπρόσιτων περιοχών, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κάλυψης. Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν κατά τα χρονικά διαστήματα Δευτέρα, 5 Ιουλίου έως Τρίτη 20 Ιουλίου (α’ δόση) και Δευτέρα, 26 Ιουλίου έως Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 (β’ δόση).

Σε κάθε Δήμο, και λαμβάνοντας υπόψη την ταυτόχρονη ανάπτυξη εμβολιαστικών σημείων σε όλη την Κρήτη, θα αναπτυχθούν τρία ή τέσσερα εμβολιαστικά σημεία σε αντίστοιχες τοπικές κοινότητες, τα οποία θα λειτουργήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα (1-2 ημερών), ανάλογα με τη δήλωση πρόθεσης εμβολιασμών από τους πολίτες.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τις μονάδες υγείας αρμοδιότητάς της και τους αντίστοιχους ιατρικούς συλλόγους, θα στελεχώσει τα εν λόγω εμβολιαστικά σημεία, παρέχοντας τα εμβολιαστικά σκευάσματα και τα απαιτούμενα αναλώσιμα.

Για τον Δήμο Κισσάμου, τα σημεία αυτά θα είναι:

  1. Πρώην Δημαρχείο Έλους
  2. Πρώην Δημαρχείο Δραπανιά
  3. Αίθουσα Συλλόγου Γυναικών Πλατάνου

Για να αποφευχθεί η απώλεια δόσεων εμβολίων, παρακαλούνται οι δημότες που επιθυμούν να εμβολιαστούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους στο τηλέφωνο 28223-40241 μέχρι 30-06-2021 ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Οροπέδιο Λασιθίου

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαδικασίας εμβολιασμών Πανελλαδικά κατά της COVID-19 και μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις με την εμφάνιση της απειλητικής μετάλλαξης του ιού (‘’Δ’’) , δίνεται η δυνατότητα στους δημότες του Οροπεδίου Λασιθίου να δηλώσουν συμμετοχή για όποιο εμβόλιο επιθυμούν. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Οροπέδιο Λασιθίου, σε σημεία που θα υποδειχθούν με νεότερη ενημέρωση.

Καλούνται οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν κλείσει το ραντεβού τους , να καλέσουν στην εξουσιοδοτημένη Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, κα. Πλατή Κατερίνα , στα τηλέφωνα : 6974-074474 και 2844340 152, μέχρι και αύριο 30 Ιουνίου, από τις 8.30 π.μ. έως 14.00 , ώστε να κλείσουν τον εμβολιασμό τους, είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο είτε με κάποιο από τα εμβόλια δύο δόσεων .

Εμβολιαζόμαστε σήμερα, κερδίζουμε την ελευθερία μας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού

Ημερίδα για την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί από τον υπουργό Υγείας και τον γεν. γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κικίλιας θα παρουσιάσει στη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώνει η 7η ΥΠΕ Κρήτης με θέμα "Εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κρήτη" το πρόγραμμα των εμβολιασμών ενώ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση και με τους θεσμικούς φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης, την Τετάρτη 30 Ιουνίου και Πέμπτη 1 Ιουλίου.

Δηλώσεις θα γίνουν την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα ΕΔΩ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News