Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Κρήτης έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Κρήτης έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρωταθλητής» το Λασίθι, στην τελευταία θέση το Ρέθυμνο

Η πρόσφατη διευρυμένη σύσκεψη των ειδικών, της πολιτικής προστασίας και της κρητικής αυτοδιοίκησης για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δ στη Κρήτη φαίνεται να προκαλεί προβληματισμό στο νησί αλλά και στους αντιπεριφερειάρχες που μέσα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, έκαναν για μια ακόμη φορά έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών του νησιού.

Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ήδη με επιστολή της στο Μαξίμου, αναφέρει το πρόβλημα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στο Ρέθυμνο, ζητώντας ουσιαστικά το άνοιγμα περισσότερων εμβολιαστικών γραμμών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, μιας και το δικαίωμα της επιλογής θα αποτελέσει από μόνο του ένα ουσιαστικό κίνητρο.

Εξαίρεση σε επίπεδο Κρήτης αποτελεί η περιφερειακή ενότητα του Λασιθίου μιας και με βάση το ποσοστό πάνω από το μισό του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γουλιδάκη, να εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μάλιστα οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου και Χανίων έθεσαν το ζήτημα να ληφθούν πρωτοβουλίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα με στόχο οι πολίτες να ενημερωθούν για το πρόβλημα που μπορεί να προσκαλέσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κάποιων περιοχών της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι στο Ηράκλειο και τα Χανιά, η εμβολιαστική κάλυψη είναι αισθητά καλύτερη στα δύο αστικά κέντρα από ότι σε περιοχές της ενδοχώρας, στοιχείο που θα μπορούσε να γίνει η αιτία για ανάφλεξη τοπικών επιδημιών μέσα στο καλοκαίρι κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει όλο το νησί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News