Φονική συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε ο 43χρονος - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Κρήτη
Φονική συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε ο 43χρονος - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο Εισαγγελέας

Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε σήμερα ο 43χρονος Γεωργιανός, που το απόγευμα του Σαββάτου με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα 49χρονο συγκρατούμενο του στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά.

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας που το 2008 είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Χανίων, μέχρι την Πέμπτη 1η Ιουλίου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 49χρονου συγκρατούμενου του και για παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο Εισαγγελέας Χανίων στον 43χρονο Γεωργιανό ,δράστη της φονικής συμπλοκής το απόγευμα του Σαββάτου στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην έρευνα για τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 43χρονου. Σε δύο χρόνια είχε το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Εφετών αφού θα συμπλήρωνε 15 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Στο διάστημα παραμονής του στο κατάστημα κράτησης των Χανίων δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Οι αρχές εξετάζουν τις διασυνδέσεις του 43χρονου μέσα από τη φυλακή χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να έλαβε εντολή για τη δολοφονία του 49χρονου ομοεθνούς του.

Οι δύο αλλοδαποί συνεπλάκησαν στο διάδρομο της πτέρυγας με τις κινήσεις τους να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της φυλακής. Όμως ο δράστης επιτέθηκε στο θύμα μέσα στο κελί, γνωρίζοντας πως είναι το μοναδικό σημείο που δεν παρακολουθείται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Για επάρκεια στην ασφάλεια και άμεσα αντανακλαστικά των σωφρονιστικών υπαλλήλων έκανε λόγο ο διευθυντής της Φυλακής Γιώργος Κονταξάκης.

Το θύμα εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστεία και είναι άγνωστο αν είχε λόγους προστριβών με το δράστη. Ο 43χρονος Γεωργιανός καταδικασμένος σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, είχε περάσει επίσης από τις φυλακές Κορυδαλλού, Κέρκυρας και Δομοκού πριν καταλήξει στην Αγιά Χανίων.

4 Ιουνίου 2008 - Το χρονικό του φόνου Σεργιανόπουλου

Ο 43χρονος άνδρας είχε δολοφονήσει με πολλαπλές μαχαιριές τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, μέσα στο διαμέρισμα του τελευταίου, στο Παγκράτι, στις 4 Ιουνίου του 2008. Το φρικτό έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη σε πανελλαδικό επίπεδο και βρισκόταν στην “πρώτη γραμμή” της επικαιρότητας για πολλές εβδομάδες.

Ο ηθοποιός είχε εντοπιστεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, σε μια λίμνη αίματος, από την οικιακή του βοηθό. Ο Σεργιανόπουλος έφερε 21 τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη, ενώ είχαν εντοπιστεί στα χέρια του αμυντικά τραύματα, γεγονός που φανερώνει ότι είχε προσπαθήσει να διαφύγει από το φονικό μένος του 43χρονου. Στις 10 Νοεμβρίου του 2009, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία. Ωστόσο, του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Τον Ιούνιο του 2013, ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, καταδικάζοντάς τον σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News