Ημερίδα για «το Ηθικό μας Καθήκον έναντι της Κλιματικής Κρίσης»

Κρήτη
Ημερίδα για «το Ηθικό μας Καθήκον έναντι της Κλιματικής Κρίσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διεθνή Επιμορφωτική Διαδικτυακή Ημερίδα, διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) με τίτλο: «Το Ηθικό μας Καθήκον έναντι της Κλιματικής Κρίσης – Κοινωνία, Εκκλησία και Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – Διαμορφώνοντας ένα Ολιστικό Σχέδιο», η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 18:30.

Ομιλητές είναι:

α) Ο Ευρωβουλευτής Sven Giegold, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία &  Περιβαλλοντική Πολιτική της Ε.Ε.: Πώς μπορεί η Πράσινη Συμφωνία να γίνει και Κοινωνική Συμφωνία;».

β) Ο Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε θέματα περιβάλλοντος, π. Δρ Ιωάννης Χρυσαυγής, με θέμα: «Φροντίζοντας για την Κτίση: Εκκλησίες & Κοινότητες».

γ) Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενεργειακών Κοινοτήτων Πολιτών Dirk Vansintjan, με θέμα: «Κλιματική Κρίση & Κοινωνία των Πολιτών: Η Ενεργειακή Μετάβαση σε Ενεργειακή Δημοκρατία».

δ) Η Υπεύθυνη Πολιτικής του WWF Ελλάδας, κα Θεοδότα Νάντσου, με θέμα: «Κλιματική Κρίση & Ηθική: Δικαιοσύνη & Υπευθυνότητα μεταξύ Ατόμων, Εθνών & Γενεών».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και ο Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παραρτήματος της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στα αγγλικά ζωντανά από το Κανάλι της ΟΑΚ στο YouTube μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq (επιλέγοντας την ένδειξη “Live” κατά την εναρκτήρια ώρα της εκδήλωσης).

Για παρακολούθηση της Ημερίδας με μετάφραση στα ελληνικά, η οποία είναι διαθέσιμη με την ευγενική υποστήριξη από τα «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.», μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/82095081349 με κωδικό (passcode): 2021 και επιλέγοντας στη συνέχεια: “Interpretation”.

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News