Μ. Λέκκας: Η εξέλιξη του καύσωνα στην Κρήτη – Έρχονται ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες

Κρήτη
Μ. Λέκκας: Η εξέλιξη του καύσωνα στην Κρήτη – Έρχονται ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη αναμένεται… μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας

Ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας αναφέρθηκε στο χθεσινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, στην εξέλιξη των θερμοκρασιών στην Κρήτη για τις επόμενες ημέρες, ενώ τόνισε πως οι υψηλότερες θερμοκρασίες –έως και 40 βαθμούς - που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα στο νησί, αφορούσαν κυρίως την ενδοχώρα και τις νότιες περιοχές.

Εν πολλοίς, οι υψηλές αυτές τιμές οφείλονται και στην έλλειψη των βόριων ανέμων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάμψη των θερμοκρασιών.

Σήμερα Κυριακή κορυφώνεται το κύμα καύσωνα στη Κρήτη, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες θα ήταν καλό να αποφεύγουμε τον ήλιο, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Δευτέρα και Τρίτη δεν αναμένεται… δροσιά, αλλά ίσως υπάρξει μια μικρή κάμψη των θερμοκρασιών.

Ο κ. Λέκκας αποκάλυψε πως από την Τετάρτη αναμένεται ακόμη πιο θερμή και δύσκολη περίοδος, όπου και πάλι ο υδράργυρος θα δείξει 40 με 41 σε κάποιες περιοχές, όμως πλέον οι θερμοκρασίες θα παραμένουν υψηλές και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πάντως ανέφερε πως την Δευτέρα θα «κλειδώσει» η εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, όμως ως τώρα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια δύσκολη εβδομάδα από άποψη ζέστης.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News