«Ορθόδοξος Λόγος»: Η εν Κρήτη Άγιοι

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Η εν Κρήτη Άγιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριακής 27 Ιουνίου, ώρες 16:30'-17:20'

Στην πάροδο των αιώνων που πέρασαν από την εποχή του Χριστού, είναι αμέτρητοι οι Χριστιανοί που με τον πνευματικό τους αγώνα έχουν αγιάσει. Πολλούς αγίους γνωρίζουμε, όμως υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί που δεν τους αποκάλυψε η Χάρις του Θεού.

Οι σύγχρονοι με εμάς γέροντες της Εκκλησίας χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή απλότητα και αγάπη προς όλους.  Η ζωή τους αποτελεί πρότυπο καθημερινού αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ των νέων, των ασθενών και γενικώς κάθε πονεμένου ανθρώπου, καταθέτοντας το περίσσευμα της αγάπης τους στις αναζητήσεις, τις ανάγκες των ανθρώπων χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση.

Η Κρήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει έναν καθοριστικό ρόλο στη διάδοση του Χριστιανισμού στα πέρατα του κόσμου, καθώς διέθετε διαχρονικά πλούσιο πνευματικό υπόβαθρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το «καινούριο» και να του δώσει νέες διαστάσεις. Η Κρήτη ευτύχησε να δει σημαντικές μορφές του Χριστιανικού πνεύματος να δρουν και να διδάσκουν στο νησί. Αυτό το μαρτυρούν τόσο οι πηγές, όσο και γνωστοί Κρητικοί Άγιοι πού τιμώνται από την Εκκλησία, με πιο γνωστούς τον Απόστολο Τίτο, τον πρώτο επίσκοπο του νησιού, τον θαυματουργό Άγιο Μύρωνα, αλλά και τόσους άλλους Αγίους που είναι ακόμη και σήμερα άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 27 Ιουνίου 2021 , ώρες 16:30’-17:20’, είναι αφιερωμένη στους εν Κρήτη Αγίους, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημαντική παρακαταθήκη τους στη σημερινή πραγματικότητα.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News