Ελπιδοφόρα μηνύματα ζωής από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Κρήτη
Ελπιδοφόρα μηνύματα ζωής από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιτυχόντες μαθητές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ελπιδοφόρα μηνύματα ζωής δίνουν τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Μέσα στον αγώνα τους απέναντι στην εξάρτησή τους - και παρά τη δυσκολία του, επέλεξαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους, ώστε να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά που τους δημιούργησε η ζωή στη χρήση ουσιών.

"Μέσα από τα μαθήματα που πραγματοποίησε το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κατάφεραν 13 άτομα φέτος, ως κατ’ ιδίαν διδαχθέντες, να δώσουν τις τελικές εξετάσεις και να περάσουν την τάξη τους (1 άτομο τη Γ΄ Γυμνασίου, ενώ 3 την Α΄, 2 τη Β΄ και 7 τη Γ΄ Λυκείου). Οι εξετάσεις δόθηκαν στο Εσπερινό Γυμνάσιο ή στο Εσπερινό Λύκειο αντιστοίχως. Επιπρόσθετα, 1 άτομο υποστηρίχθηκε στην προσπάθειά του να δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για το πώς βίωσαν όλη αυτή τη διαδικασία είναι περισσότερο κατάλληλοι να μιλήσουν οι ίδιοι οι μαθητές:

«Το σχολείο μέσα στη θεραπευτική Κοινότητα είναι τεράστια ευκαιρία και για μένα το απολυτήριο του Λυκείου είναι δώρο ζωής. Παρά την ηλικία, υπάρχει ελπίδα. Εκτίμησα παραπάνω το ΚΕΘΕΑ. Σε κάνει να ονειρεύεσαι ξανά», είπε ο Γεράσιμος, 43 ετών

«Η εκπαίδευση ήταν το κίνητρο για να μπω στην κοινότητα γιατί το ήξερα ότι υπάρχει μέσα σχολείο. Ήταν πολύ βοηθητικό όχι μόνο για απολυτήριο Λυκείου, αλλά και για τις γνώσεις, γιατί εντέλει κατάλαβα ότι δεν θα αλλάξω αν δεν έχω εκπαίδευση. Ευχαριστώ πολύ τις καθηγήτριες μου Ρέα και Βίκυ και γενικά όλους στο Τμήμα Εκπαίδευσης», είπε ο Λευτέρης, 36 ετών

«Αισιοδοξία, ικανοποίηση, χαρά. Παρόλες τις δυσκολίες, η εκπαίδευση με βοήθησε στη θεραπεία μου. Είμαι ευγνώμων», είπε ο Μανόλης, 48 ετών.

Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κ. Μάνος Ταμιωλάκης θέλει να ευχαριστήσει με τη σειρά του τους καθηγητές και των δύο σχολείων για την αγαστή συνεργασία.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστεί τον κ. Νίκο Κοσμαδάκη για την εθελοντική διδασκαλία που πρόσφερε σε μαθήτριά μας."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News