Κρήτη

Λογοθεραπεία: Σπουδές και πρακτική άσκηση στην πρώτη κλινική Πανεπιστημιακού επιπέδου της Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή στη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση στις 30 Ιουνίου 2021

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση στις 30 Ιουνίου 2021 και μάθε περισσότερα για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών στη Λογοθεραπεία, συνδυάζοντας θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στην Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου Ομιλίας και Ακοής


Ένα από τα πλέον σύγχρονα και διαρκώς αναπτυσσόμενα επαγγέλματα είναι αυτό του λογοθεραπευτή, έχοντας όλο και περισσότερη ζήτηση σε φοίτηση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Η επιστήμη της Λογοθεραπείας περιλαμβάνει την εκτίμηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία των διαταραχών του λόγου, της φωνής και της ομιλίας. Το δε επάγγελμα του λογοθεραπευτή, περικλείει σειρά δραστηριοτήτων όπως η διάγνωση των διαταραχών λόγου, της ομιλίας και της φωνής, η ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους ή τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας για την εκτίμηση ενός συγκεκριμένου προβλήματος, η οργάνωση του προγράμματος θεραπείας, η εφαρμογή του θεραπευτικού προγράμματος και η καταγραφή της προόδου του ασθενούς. Ο λογοθεραπευτής, για να βοηθήσει τους ασθενείς του, χρειάζεται να έχει ο ίδιος καλή άρθρωση και καθαρή ομιλία, κοινωνική επιδεξιότητα και ικανότητα σωστής επικοινωνίας.

Ορισμένα από αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα αναπτύξει, να τα βελτιώσει αλλά και να τα πιστοποιήσει μέσα από τις ακαδημαϊκές του σπουδές, ενώ εν συνεχεία τα εξειδικεύει μέσα από την πρακτική άσκηση. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα από τα πλέον κορυφαία Πανεπιστήμια της Ανατολικής Μεσογείου, προσφέροντας ολοκληρωμένες σπουδές στον ταχέα εξελισσόμενο τομέα της Λογοθεραπείας.

Η πρώτη κλινική στην Κύπρο Πανεπιστημιακού επιπέδου

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του προγράμματος σπουδών Λογοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ότι «συστεγάζει» στο ίδιο ίδρυμα τη θεωρητική εκπαίδευση και την κλινική πρακτική στην Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου Ομιλίας και Ακοής, την πρώτη Κλινική Πανεπιστημιακού επιπέδου στην Κύπρο.

Έτσι, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να κάνει πρακτική άσκηση, υπό την επίβλεψη έμπειρων και εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων, συμπληρώνοντας τρία εξάμηνα στην Κλινική, προκειμένου να περάσει σε πρακτικό επίπεδο, να εξειδικεύσει και να εφαρμόσει τις γνώσεις του, να διδαχθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό, να γνωρίσει το αντικείμενο και το περιβάλλον του κλάδου του, αλλά και να «γεφυρώσει» τη συσχέτιση ακαδημαϊκών σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι φοιτητές τοποθετούνται σε εξωτερικό κλινικό πλαίσιο όπως νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης για περαιτέρω κλινική άσκηση, ενώ, την ίδια ώρα, μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πραγματικές κλινικές συνεδρίες.

Οι δραστηριότητες της Κλινικής στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών Λογοθεραπείας σε όσους έχουν ανάγκη, στην άριστη επίβλεψη και κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του Προγράμματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου, καθώς και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση υψηλής ποιότητας έρευνας στη Λογοθεραπεία.

Η πρότυπη και πολυσύχναστη  Κλινική Λόγου Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη, προσφέρει απαράμιλλο κλινικό και κοινωνικό έργο με άνω των 23500 διαγνωστικών και θεραπευτικών συνεδριών από την ίδρυσή της. Πρόκειται για ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον όπου οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν και να εξασκήσουν τις κλινικές τους δεξιότητες, αφού οι σπουδές και η άσκηση στο ίδρυμα και την κλινική αντιστοίχων παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου υπό την καθοδήγηση των εποπτών τους.

Ολοκληρώνουν, λοιπόν, τις σπουδές τους, με ένα πτυχίο που αναγνωρίζεται πλήρως από τον Σύνδεσμο Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου και παρέχει όλες τις γνώσεις σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ώστε να είναι πλήρως εφοδιασμένοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επαγγέλματος, να έχουν αποκτήσει εμπειρία και να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις ευκαιρίες της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 4 Οκτωβρίου 2021

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια