Επίθεση με καυστικό υγρό: Απίστευτη δήλωση του ιερέα στην «Νέα Κρήτη»: «Μου έχουν στήσει σκευωρία»

Κρήτη
Επίθεση με καυστικό υγρό: Απίστευτη δήλωση του ιερέα στην «Νέα Κρήτη»: «Μου έχουν στήσει σκευωρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε ρίξει δίχτυα μέσω διαδικτύου για να επικαλεστεί «φαύλο κύκλο ψεμάτων» γύρω από το πρόσωπό του

Την ώρα που ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες βρίσκεται στο Δρομοκαΐτειο, η “Νέα Κρήτη” φέρνει στο φως μια απίστευτη στιχομυθία που διημείφθη μεταξύ του συντάκτη του ρεπορτάζ και του εν λόγω ιερέα, πριν από λίγους μήνες, μέσω... Facebook. Σε αυτή τη στιχομυθία ο ιερέας μίλησε για «σκευωρίες» που έχουν στηθεί σε βάρος του και κατηγόρησε την Αστυνομία ότι τον έχει παγιδεύσει.

Πάντως, χθες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, ενώ ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, νοσηλεύεται μέχρι και αυτή τη στιγμή με εγκαύματα στο κεφάλι, τον λαιμό και το αριστερό χέρι στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποίησε το protothema.gr, ο ιερέας επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε πρώτα στο Νοσοκομείο Συγγρού και μετά από εκεί παραπέμφθηκε στο Δρομοκαΐτειο, όπου έχει μεταφερθεί φρουρούμενος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από «βαριάς μορφής κατάθλιψη». Πριν από λίγες μέρες, στις 16 Ιουνίου 2021, ο 37χρονος ιερέας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια ανάρτηση, στην οποία αναφέρεται στην κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Όπως υποστηρίζει, πάσχει από βαριά κατάθλιψη και μάλιστα ισχυρίζεται ότι αυτή εκδηλώνεται με κλάματα.

«Σας παρακαλώ αδελφοί μου, περνάω μιας βαριάς μορφής κατάθλιψη. Καθημερινώς πολλές φορές την ημέρα ξεσπάω σε κλάματα. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Μήπως πρέπει κάπου να νοσηλευτώ; Δεν είμαι καλά», έγραψε ο 37χρονος ιερέας. Μάλιστα, και ο συνήγορος του ιερομόναχου, Ανδρέας Θεoδωρόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή», αναφέροντας παράλληλα πως ο άνδρας προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του και αποκαλύπτοντας πως ο πελάτης του τού είπε ότι αγόρασε την καυστική ουσία από το ίντερνετ, έναντι 40 ευρώ.

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή, που προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του», δήλωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Προσωπική συνομιλία

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ είχε έρθει σε επικοινωνία σε ανύποπτο χρόνο με τον 37χρονο ιερέα τον περασμένο Ιανουάριο. Στη συνομιλία, που έγινε με πρωτοβουλία του μετέπειτα καθαιρεθέντος ιερέα μέσω της εφαρμογής messenger του Facebook, ο ιερέας υποστήριξε πως υπάρχει ένας φαύλος κύκλος ψεμάτων γύρω από το πρόσωπό του και μάλιστα με λόγο καταγγελτικό έστρεψε τα “βέλη” του προς την Αστυνομία. Όπως είχε γράψει, είναι σκευωρία τα όσα λέγονταν εναντίον του, όπως για παράδειγμα ότι τον κατηγορούσαν για χρήση ναρκωτικών ουσιών και ομοφυλοφιλία. Μάλιστα, όπως ανέφερε, έκανε εξετάσεις και αυτές βγήκαν αρνητικές. Μίλησε με πολύ πάθος και παράπονο για τις εναντίον του «σκευωρίες», που υποστήριξε ότι έχουν στηθεί σε βάρος του.

«Μου έκαναν μεγάλο κακό, γιε μου. Δύο αστυνομικοί μού έκαναν μεγάλο κακό. Ψεύτικες συκοφαντίες και βαλτοί. Είπαν ψεύτικη καταγγελία ότι παίρνω ουσίες και πηγαίνω με το ίδιο φύλο και ότι πήγα σε δύο ξενοδοχεία. Πήρα τηλέφωνο τα ξενοδοχεία, ουδέποτε διανυκτέρευσα. Και μου έδωσαν χαρτί. Και έκανα τοξικολογικές εξετάσεις αίματος, ούρων, σάλιου και τεστ DNA μαλλιών, που δείχνουν και μια εξαετία πριν εάν έχω κάνει έστω μια φορά χρήση. Τους έβαλε ένας παπάς για να πάρει την ενορία μου, και την πήρε. Και πήγα σε μια μικρή με 150 άτομα», είχε γράψει σε προσωπική συνομιλία στο Facebook ο 37χρονος ιερέας.

Αγάπη προς το βαφτιστήρι

Ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας αναφέρθηκε και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει βαφτίσει ένα παιδί και μέσω μηνυμάτων έγραψε την αγάπη που τρέφει στο βαφτιστήρι του. Ο ίδιος αγαπάει το βαφτιστήρι του, καθώς δεν έκανε οικογένεια και γι' αυτό έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο πρόσωπό του.

«Θέλω και εγώ να έρθω (Κρήτη). Έχω βαφτιστήρι. Στο Ηράκλειο τον βάφτισα πριν γίνω παπάς. Με το που έγινε, 16 χρόνια δεν έχω έρθει. Αλλά κάθε χρόνο στη γιορτή του, στο Πάσχα, στα γενέθλια και όταν ανοίγουν τα σχολεία τού στέλνω τα πάντα. Φέτος του πήρα iPhone και play station 5. Είναι πολύ καλός αθλητής. Κάνει κικ μπόξινγκ και έχει βγει πρώτος στην Ελλάδα. Τον αγαπάω πολύ, αφού δεν έκανα οικογένεια. Θα του βγάλω και δίπλωμα. Του έστειλα τούρτα με γάντια πάνω στην αρένα. Θέλει να γίνει αστυνομικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξιτήριο για τους Μητροπολίτες

Ενημέρωση για την κατάσταση των Μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι την Τετάρτη το απόγευμα παρείχαν τα Νοσοκομεία “Γεννηματάς” και ΚΑΤ. Σύμφωνα με αυτή, και οι επτά Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήριο χθες, ενώ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων παρέμεινε στο ΚΑΤ ο Αρχιμανδρίτης-γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Ν.Α. “Λαϊκό”, στο νοσοκομείο διακομίστηκαν στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης με το ΕΚΑΒ οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυϊνουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, οι οποίοι εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς, για την οποία έλαβαν τη δέουσα αγωγή. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα, για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Και οι τέσσερις Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια χθες Πέμπτη 24/6/2021, ενώ θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση αύριο Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΑΤ, οι Μητροπολίτες Άρτης, Γλυφάδας και Ζακύνθου έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

«Δε θα προλάβεις να πας στη Μητρόπολή σου»

Ο γραμματέας Συνοδικού Δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, με καταγωγή από την Κρήτη και ίσως ο ιερέας που έπαθε το βαρύ τραύμα από τη συγκεκριμένη επίθεση, μίλησε στο Open: «Είμαι στο ΚΑΤ, έχω λάβει τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς εγώ ήμουν πολύ κοντά του. Μου έριξε μια μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού στο κεφάλι και στον λαιμό... Έχω εγκαύματα στον λαιμό και στο χέρι, όλα μου τα ράσα έγιναν κουρέλι... Είχε επιτεθεί πέρυσι φραστικά στους Μητροπολίτες και είχε εκτοξεύσει απειλές. Είχα ενημερώσει τον αστυνομικό, τον είχα προειδοποιήσει να καλέσει και ενισχύσεις. Ο ιερέας είχε δύο μεγάλα μπουκάλια, τουλάχιστον δίλιτρα, με καυστικό υγρό», ανέφερε.

«Επικράτησε πανικός, φώναζα στον αστυνομικό, αφαιρέσαμε τα ράσα μας. Ο ιερέας έλεγε στον Μητροπολίτη Ζακύνθου: “Δε θα προλάβεις να πας στη Μητρόπολή σου” και φώναζε: “Θα σκοτώσω τον Μητροπολίτη Βεροίας”. Πετούσε το καυστικό υγρό παντού. Μόλις του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, συνέβη, θύμωσε και άρχισε να πετάει το καυστικό υγρό. Μου είχε στείλει μία δημοσίευση του Facebook, ότι τον Ιούλιο δε θα ζει».

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News