Ο καύσωνας «σπάει τα κοντέρ» - 42άρι σήμερα στη χώρα

Κρήτη
Ο καύσωνας «σπάει τα κοντέρ» - 42άρι σήμερα στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι 39 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και συνθήκες καύσωνα με μέγιστες έως 42 βαθμούς την Παρασκευή. Ωστόσο θα υπάρξουν και σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν με εντάσεις έως 5 μποφόρ και αυξημένες είναι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 40-41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 41-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 40-41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 40-42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 38 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 36-37 βαθμούς.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

Πηγή: meteo.gr, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News