Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Μοιρών: Αναστολή τακτικών ιατρείων, μετά τη συμπλοκή

Κρήτη
Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Μοιρών: Αναστολή τακτικών ιατρείων, μετά τη συμπλοκή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργαζόμενοι αναμένουν άμεσα πράξεις ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του ΚΥ Μοιρών

Με ανακοίνωση του μέσω του Facebook, ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Μοιρών ανακοίνωσε πως έπειτα από την συμπλοκή τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου μεταξύ αγνώστων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ο σύλλογος αποφάσισε μεταξύ άλλων την «αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ' αυτό».

Τα μέλη του συλλόγου τονίζουν πως «αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του ΚΥ Μοιρών και του προσωπικού του.

Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημερεύσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή μεταξύ αγνώστων ξεκίνησε νωρίτερα σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οποία μάλιστα επιδόθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς λειτουργούσε μετά το προβλεπόμενο ωράριο, και στην συνέχεια κάποιοι τραυματίες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Εκεί συνέχισαν τον διαπληκτισμό, επιτέθηκε λεκτικά στους γιατρούς, ορισμένοι συνελήφθησαν για το επεισόδιο όμως δεν δόθηκε συνέχεια καθώς κανείς δεν υπέβαλλε μήνυση.

Η ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Μοιρών:

«Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΚΥ Μοιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου 2021, το προσωπικό του ΚΥ καταδικάζει και καταγγέλει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές, είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε  ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Είναι κατακριτέο σε Δομή Υγείας να διαδραματίζονται σκηνές βίας την ώρα που το προσωπικό προσπαθεί να παρέχει την βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας , αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα 23/06/21 στο ΚΥ, αποφασίστηκαν  ομόφωνα τα κάτωθι:

  1. Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ' αυτό.
  2. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας, είτε αυτό αφορά τακτικά ιατρεία και εμβολιασμούς, είτε το χώρο των επειγόντων περιστατικών, χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.
  3. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλα τα αρμόδια όργανα, τοπικά και μη, που είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση των παραπάνω.
  4. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την ομαλή λειτουργία του ΚΥ Μοιρών, που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και όχι μόνο.

Αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του ΚΥ Μοιρών και του προσωπικού του.

Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημερεύσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις.

Μοίρες 23/6/2021

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News