Κύμα καύσωνα σαρώνει την Κρήτη – Σε παραλίες και κλιματιζόμενους χώρους αναζητούν δροσιά οι Κρητικοί

Κρήτη
Κύμα καύσωνα σαρώνει την Κρήτη – Σε παραλίες και κλιματιζόμενους χώρους αναζητούν δροσιά οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Κυριακή δεν προβλέπεται υποχώρηση της θερμοκρασίας

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα επηρεάζει και την Κρήτη με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να χτυπά κόκκινο.

Τα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού είναι αυτά στα οποία θα καταγραφούν οι υψηλότερες τιμές ενώ καμίνι θα θυμίσουν επίσης η Μεσαρά , τα κεντρικά του Ρεθύμνου και η Ιεράπετρα.

Μέχρι την Κυριακή δεν προβλέπεται υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Σε παραλίες και κλιματιζόμενους χώρους αναζητούν δροσιά οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού καθώς ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο. Συνθήκες καύσωνα καταγράφονται από χθες στην κεντρική Ελλάδα με την Κρήτη να επηρεάζεται σε μικρότερο βαθμό, πλην όμως με θερμοκρασίες που ξεπερνούν κατά τόπους τους 36 βαθμούς.

Η θερμή εισβολή από τα νότια ανεβάζει τη θερμοκρασία πάνω από τους 33 βαθμούς σε όλο το νότιο τμήμα της Κρήτης ενώ και στις δυτικές περιοχές ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στα ύψη.

Ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας προκαλεί αίσθηση δυσφορίας στους κατοίκους του νησιού ενώ το πάζλ συμπληρώνει η θολότητα στην ατμόσφαιρα που πάντως δεν προκαλεί ανησυχία.

Όσοι ανυπομονούν για πιο δροσερές ημέρες, μάλλον πως θα απογοητευτούν καθώς δεν προβλέπεται μεταβολή σε σύντομο χρόνο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν σε όσους βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους ή σε παραλίες, την επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα και συστήνουν τη λήψη μέτρων προστασίας.

Συστάσεις και οδηγίες ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News