Κορωνοϊός: Δυο παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με φλεγμονώδες σύνδρομο

Κρήτη
Κορωνοϊός: Δυο παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με φλεγμονώδες σύνδρομο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ΜΕΘ Παίδων μια 15χρονη - Στην Παιδιατρική Κλινική ένα αγοράκι μόλις 5 ετών

Δυο παιδιά, μια 15χρονη και ένα αγοράκι μόλις 5 ετών νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, πιθανότατα εξαιτίας του φλεγμονώδους συνδρόμου που παρουσιάζουν κάποια παιδιά μετά την νόσηση τους από τον κορωνοϊό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, πρόκειται για μια 15χρονη από τα Χανιά και ένα αγοράκι 5 ετών από το Ηράκλειο, που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ από την περασμένη εβδομάδα. 

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων όμως η κατάσταση της βελτιώνεται συνεχώς και υπάρχει αισιοδοξία πως πολύ σύντομα θα βρεθεί μαζί με το 5χρονο αγοράκι, που νοσηλευέται στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν σχετίζονται με το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν κάποια παιδιά μετά την νόσηση τους από κορωνοϊό και ουσιαστικά πρόκειται για επιπλοκές της νόσου.

Το εν λόγω σύνδρομο που περιγράφεται στην διεθνή βιβλιογραφία ως Πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν σε παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόσμο, έχει περιγραφεί εκτενώς σε ενημερώσεις για την πανδημία από τους εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας και εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την άτυπη νόσο Kawasaki.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά που νόσησαν το προηγούμενο διάστημα από κορωνοϊό και παρουσίασαν επιπλοκές, θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται πράγματι για το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Η περιγραφή για το Πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά από την Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία ΕΔΩ, ένα σύνδρομο που δείχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με την άτυπη νόσο του Kawasaki, ή με τοξική καταπληξία.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News