«Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι»: Το ιστορικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Κρήτη του ’70 και τα Μάταλα

Κρήτη
«Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι»: Το ιστορικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Κρήτη του ’70 και τα Μάταλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 23 Ιουνίου, στο καφέ Μαρίνα στις 20:00, η παρουσίαση του βιβλίου - Χορηγός της Βραδιάς Προβολής : «SUPER CRETA GAS» – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ

Η συγγραφέας των best sellers Πηνελόπη Κουρτζή, υπογράφει για τις Εκδόσεις Ψυχογιός το μυθιστόρημα «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι».

Η νέα αυτή κυκλοφορία, ενός ιστορικού μυθιστορήματος που μας ταξιδεύει στην Κρήτη του ’70, είναι ένα βιβλίο λυρικό, γεμάτο ανατροπές και εικόνες που «μυρίζει» και αναδύει την Κρήτη σε κάθε του σελίδα.

Μας ξεναγεί στα Μάταλα, στην παραλία όπου έζησαν «τα παιδιά των λουλουδιών» και στην τοπική  κοινωνία της δεκαετίας εκείνης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου  και αποτελεί σπάνιο υλικό καταγραφής, καθώς τα Μάταλα και το φαινόμενο «του καλοκαιριού της αγάπης» που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν απαντώνται στην Ελληνική λογοτεχνία.

Το καλοκαίρι του 2020 και πριν καν κυκλοφορήσει το βιβλίο, γυρίστηκε η ταινία μικρού μήκους «Η Παραλία» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου, βασισμένη στο βιβλίο , συμπαραγωγής Δήμου Φαιστού & Περιφέρειας Κρήτης.  

Η ταινία μικρού μήκους «Η Παραλία» έχει παραχωρηθεί -pro bono- από τη δημιουργό της, στις Ημέρες Μεσογειακού  Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου, στην ψηφιακή πλατφόρμα Heraklion Arts & Culture και στο Chania Film Festival.  

Πρόγραμμα Προβολών

Ηράκλειο

Στις 23 Ιουνίου στο Ηράκλειο , στο καφέ Μαρίνα στις 20:00  ,  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου από τον Δήμο Ηρακλείου /  Αντιδημαρχία Πολιτισμού / Heraklion Arts & Culture, τις εκδόσεις Ψυχογιός σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο PAPER NET, με την παρουσία συντελεστών της ταινίας και φίλων που στάθηκαν δίπλα σε όλο αυτό το εγχείρημα. 

Θα χαιρετίσει : Αριστέα Πλεύρη - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού 

Τη συγγραφέα προλογίζει ο Γιάννης Κομονταχάκης - Πρόεδρος ΚΟΙΠΟΔΙ - Κοινωνικο -Οικο- Πολιτιστικό Δίκτυο Φορέων Δ. Χερσονήσου.  Για το βιβλίο μιλούν οι κυρίες Μαίρη Ζηνόζη και Έρη Παυλάκη και θα συντονίσει η Ελένη Μαραγκάκη.  

Για την ταινία θα μιλήσει ο ‘Ιαν Πανταγιάς - ηθοποιός   

Τη βραδιά παρουσιάζει ο  Μανόλης Φούμης - Επικοινωνιολόγος  

Χορηγός της Βραδιάς Προβολής : «SUPER CRETA GAS» – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ

Αρχάνες

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο θερινό σινεμά του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων , στις Αρχάνες  Ηρακλείου, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ τέχνης του Δήμου και με την υποστήριξη του. Η  εκδήλωση θα εγκαινιάσει την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά "Ο Παράδεισος".

Θα χαιρετίσει : Μανόλης Κοκοσάλης - Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων 

Τη συγγραφέα θα προλογίσει η Γεωργία Μηλάκη - Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού, Σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου.

Για το βιβλίο μιλούν : Ειρήνη Χουδετσανάκη - Περιφερειακή Σύμβουλος/ πρ. Αντιδήμαρχος,  Ιωάννα Κακούρη- ηθοποιός.  

Για την ταινία θα μιλήσει ο ‘Ιαν Πανταγιάς - ηθοποιός   

Παρουσίαση Μανόλης Φούμης - Επικοινωνιολόγος  

Η πρεμιέρα της ταινίας προβλήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου στα Μάταλα σε ειδική εκδήλωση μαζί με τη βιβλιοπαρουσίαση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.   Την Α’ Προβολή  διοργάνωσε ο Δήμος Φαιστού και η «Μάταλα Μονομετοχική Εταιρεία» με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Χαιρέτισαν ο Δήμαρχος  Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης. Με την συγγραφέα συνομίλησε η δημοσιογράφος, Νάνσυ Παραδεισανού και στο βιβλίο αναφέρθηκε η Μάγδα Κατόπη, Σύμβουλος Επικοινωνίας .  Την εκδήλωση παρουσίασε η Ραδιοφωνική παραγωγός Υβα Κουμαντάκη  και τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχαν οι Matala Acoustic Project /  Luigi Sirianni.

  • Δείτε το τρέιλερ για το βιβλίο και την ταινία:
  • Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News