«Θερμή»βδομάδα με συνθήκες καύσωνα και διάρκεια στην Κρήτη

Κρήτη
«Θερμή»βδομάδα με συνθήκες καύσωνα και διάρκεια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρατεταμένη ζέστη φαίνεται ότι θα ταλαιπωρήσει τους Κρητικούς

Μια "θερμή" εβδομάδα ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε όλη την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας, σε επίπεδα που από μόνα τους θα παραπέμπουν σε θερμή μάζα και σε συνδυασμό με την έλλειψη ανέμων σε κάποιες περιοχές θα γίνεται αντιληπτός καύσωνας.

Ευτυχώς η Κρήτη λόγω των κατά τόπους, ανέμων δεν θα μπει στο επίκεντρο αυτού του θερμού κύματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η θερμοκρασία δεν θα ακολουθήσει αυτήν την ανηφόρα που θα ξεκινήσει από σήμερα με 31 ή και 32 βαθμούς Κελσίου αλλά από την Τρίτη και μετά θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

«Όλη η Κρήτη θα νιώσει τη ζέστη γιατί η θερμή εισβολή είναι γενική, απλά επιφανειακά οι τοπικά άνεμοι είναι αυτοί που μπορεί κάπως να εκτονώνουν την κατάσταση αυτής της πολύ έντονης ζέστης», δηλώνει μεταξύ άλλων, στην ΚΡΗΤΗ TV ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του φαινομένου θα είναι η διάρκεια του καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας, γεγονός που θα αποτυπώσει μια επαναλαμβανόμενη κούραση από την αύξηση της θερμοκρασίας, που θα απαιτήσει προσοχή κυρίως τις ώρες της έντονης ηλιοφάνειας.

«Αυτό που φαίνεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό είναι η διάρκεια, γιατί αρχίζει ουσιαστικά να μας προσεγγίζει περισσότερο από σήμερα  και θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αυτό θα ταλαιπωρήσει», τονίζει μεταξύ άλλων, στην ΚΡΗΤΗ TV ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι συνθήκες λόγω της έλλειψης ανέμων θα μετατρέψουν το θερμό κύμα σε κύμα καύσωνα με την Κρήτη προς το παρόν να δείχνει ότι θα κρατήσει μια αίσθηση δροσιάς τις νύχτες αλλά στο ανατολικότερο τμήμα του νησιού και κατά την διάρκεια των ημερών.

«Σε επίπεδο Κρήτης, κατά την διάρκεια της ημέρας, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, κατά Μ.Ο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατά τόπους δεν θα έχουμε και υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας αλλά καθαρά λόγω τοπικών παραγόντων», επισημαίνει ο  κ. Λέκκας.

Πάντως η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι η ζέστη δεν θα κοπάσει μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο με τις ανώτερες θερμοκρασίες να φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν στα μέσα προς τα τέλη της εβδομάδας. 

Παρακολουθήστε το βίντεο που προβλήθηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News