Κρήτη

Δημοτικό Γουρνών: Βράβευση και πανελλαδική διάκριση

Πραγματοποίησαν δράσεις, πειράματα, έκαναν ανακύκλωση, εθελοντικούς καθαρισμούς

Τους μικρούς μαθητές της Στ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών βράβευσαν ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Ζαχαριουδάκης, παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΧ Μανόλη Ματθαιάκη, για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, αλλά και τη διάκρισή τους με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της παιδικής HELMEPA “Άνθρωποι και θαλάσσια ζωή, σύμμαχοι για τον πλανήτη Γη!”.

Φέτος, οι μικροί εθελοντές-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος της παιδικής HELMEPA εφάρμοσαν το πρόγραμμα “Η φίλη μας η θάλασσα”. Σε συνεργασία με τη δασκάλα τους κ. Ειρήνη Σκουλά, πραγματοποίησαν δράσεις όπως πειράματα, έκαναν ανακύκλωση, εθελοντικούς καθαρισμούς κ.ά., ενώ για το έργο που διακρίθηκε εμπνεύστηκαν από τη “Μυρσίνη”, μια μικρή θαλάσσια χελώνα, την οποία απελευθέρωσαν σε συνεργασία με το Ενυδρείο Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου, «οι μικροί εθελοντές είναι και οι πιο σπουδαίοι. Είστε πολύ σημαντικοί γιατί η ενασχόλησή σας μας υπενθυμίζει ότι όλοι έχουμε ευθύνη και μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Επιπλέον σας συγχαίρουμε για την προσπάθειά σας μέσα από το εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα που με ευαισθησία μεταφέρει την προσδοκία σας για το μέλλον και, σε συμβολικό επίπεδο, την αγωνία σας για το παρόν. Ένα παραπάνω, αφού κατορθώσατε να είστε τόσο δημιουργικοί ενάντια στην κατήφεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλά συγχαρητήρια στο σχολείο σας, το Δημοτικό Γουρνών, που για οκτώ συνεχόμενα χρόνια συμμετέχει στον διαγωνισμό της παιδικής HELMEPA και λαμβάνει το πρώτο βραβείο».

Οι μαθητές του Στ2 που πήραν δώρο από ένα τάμπλετ είναι οι: Μαρία-Ουρανία Ζαγγογιάννη, Γεώργιος Καβρούζος, Αριστείδης Κουτάντος, Κωνσταντίνος Μόσχος, Ειρήνη Μπατζανακάκη, Κλεοπάτρα Μπιτσακάκη, Κωνσταντίνα Μπλιάτζα, Γαλήνη Μπουρτζάνη, Γεώργιος Νησωτάκης, Ασημίνα Νιργιανάκη, Κωνσταντίνος Νταντουτάκης, Χριστίνα Πατσουράκη, Κωνσταντίνος Φιλιουδάκης και Εμμανουέλα Ψαράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια