«Πλήρωσαν» ακριβά παραβάσεις μεζεδοπωλείο και σουβλατζίδικο

Κρήτη
«Πλήρωσαν» ακριβά παραβάσεις μεζεδοπωλείο και σουβλατζίδικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόστιμα για μπαρμπούτι σε καφενείο του Ηρακλείου

5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει μεζεδοπωλείο στο Ρέθυμνο για υπεράριθμους πελάτες στο κατάστημα.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ βεβαιώθηκε και σε σουβλατζίδικο του Ρεθύμνου όπου παρά τις απαγορεύσεις, σερβίρονταν καθήμενοι πελάτες.

Δέκα στη "φάκα" για μπαρμπούτι

Την ώρα χθες το μεσημέρι, μετά από έφοδο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε καφενείο της πόλης, πιάστηκαν στα “πράσα” εννιά άτομα να παίζουν τα ρέστα τους... στην μπαρμπουτιέρα.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε επιτρέψει σε οκτώ πελάτες του (7 Έλληνες και έναν αλλοδαπό) να παίζουν ζάρια. Στα παιχνίδια, μάλιστα, συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: το ποσό των 3.600 ευρώ, 11 ζεύγη ζαριών, ένα ζεύγος ασυρμάτων επικοινωνίας με τον φορτιστή τους και 25 μάρκες ενώ βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στους πελάτες

Επιπλέον, συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε εξωτερικά του καταστήματος και είχε ως ρόλο να ενημερώσει τους παίκτες για επικείμενο αστυνομικό έλεγχο (τσιλιαδόρος). Σε βάρος συλληφθέντων δραστών επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Παράλληλα συνολικά 10 πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε πολίτες για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. 8 για μάσκες (1 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 4 στο Ηράκλειο και 1 στο Λασίθι). 2 για μάσκες (1 στο Ρέθυμνο και 1 στο Ηράκλειο).

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News