Κρήτη

«Ορθόδοξος Λόγος»: Η γιορτή της Πεντηκοστής

Κυριακή απόγευμα 20 Ιουνίου στην ΚΡΗΤΗ TV, 16:30'-17:20'

Η Πεντηκοστή είναι κορυφαία εορτή της Εκκλησίας μας.

Σε αυτήν πενήντα μέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, καταπέμφθηκε το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή πύρινων γλωσσών και ανέδειξε θαυματουργικά τους Αγίους Αποστόλους από αλιείς και αγραμμάτους σε πανσόφους, με το κήρυγμα των Αποστόλων να γινόταν αντιληπτό από ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, παρόλο που δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Χιλιάδες άνθρωποι συγκλονισμένοι από το γεγονός, εκείνη την ημέρα αντιλήφθηκαν ότι είναι αληθινή η Ανάσταση του Κυρίου μας, και βαπτίστηκαν και απετέλεσαν τους πρώτους Χριστιανούς.

Η Πεντηκοστή συνδέεται άμεσα με την ζωή της Εκκλησίας μας.

Το Άγιον Πνεύμα είναι ένα από τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, ενεργεί σε κάθε Μυστήριο που τελείται σήμερα, είναι το ίδιο ζωή και ζωοποιεί, είναι φως και χορηγός του φωτός, είναι η «αυτοαγαθότητα» και πηγή αγαθότητας. Κατά τον Απόστολο Παύλο οι καρποί του Αγίου Πνεύματος είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η χρηστότητα, η αγαθοσύνη, η πίστη, η πραότητητα, η εγκράτεια, με την αγάπη να είναι ο σπουδαιότερος καρπός, όπως συμβαίνει και στους αγίους μας και όπως και εμείς έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε τους καρπούς αυτούς, εάν το επιθυμούμε.

Ο σύγχρονος άνθρωπος πώς βιώνει και εορτάζει σήμερα την Πεντηκοστή; Τι έχει να πει και να προσφέρει σήμερα στη ζωή του;

Αυτό το θέμα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» στο στούντιο της ΚΡΗΤΗTV, ζωντανά, την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 16 : 30', πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια