Συνέχεια Πανελληνίων με Μαθηματικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ – Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα

Κρήτη
Συνέχεια Πανελληνίων με Μαθηματικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ – Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκυτάλη αύριο για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων

Στα Μαθηματικά κλήθηκαν να εξεταστούν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Τα θέματα μάλλον ήταν διαβαθμισμένα ως προς την δυσκολία, σίγουρα όμως όπως επισημάνθηκε από εκπαιδευτικούς, μπορούσαν να ανταποκριθούν άριστα όσοι είχαν κάνει καλή προετοιμασία. Πάντως σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, κρίθηκε ότι τα θέματα σε αυτό το βαθμό θα μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν όλοι όσοι είχαν φροντίσει να έχουν μια προετοιμασία ενόψει των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίστηκαν σήμερα στα μαθηματικά, συνεχίζοντας την προσπάθειά τους για διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα θέματα όπως σχολιάστηκε ήταν αντίστοιχης δυσκολίας με τα περυσινά, ενώ είχαν μια κλιμακούμενη δυσκολία που δύνατο να ξεχωρίσει τους καλά από τους πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους.

Σε ότι αφορά τα θέματα στα μαθηματικά για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων, όπως αναφέρθηκε σίγουρα ήταν θέματα που ήθελαν προσοχή στις απαντήσεις αν κάποιος ήθελε να γράψει άριστα, ωστόσο σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, εκτίμηση των  καθηγητών ήταν, ότι ήταν επιλεγμένα με τρόπο ούτως ώστε τη βάση να μπορούσε να πιάσει ο κάθε μαθητής που είχε κάνει μια σχετικά ικανοποιητική προετοιμασία.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με τους υποψήφιους των γενικών Λυκείων που ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει, διαγωνίζονται στην Κοινωνιολογία τη Χημεία και την Πληροφορική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News