«Έξυπνος» λαχανόκηπος με διάφορες ποικιλίες ντομάτας

Κρήτη
«Έξυπνος» λαχανόκηπος με διάφορες ποικιλίες ντομάτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζουν οι μαθητές του ειδικού σχολείου Ρεθύμνου

«Πάντρεψαν» την τέχνη της καλλιέργειας με τις σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας και το αποτέλεσμα άφησε άφωνους τους πάντες και μάλιστα πανελλαδικά.  

Ο λόγος για τους μαθητές της Δ' γυμνασίου και Α' λυκείου του ειδικού σχολείου Ρεθύμνου που για πρώτη φορά συμμετείχαν στο διαδικτυακό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργάνωσε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πέλλας. Οι μαθητές με την βοήθεια των καθηγητών τους και της ρομποτικής δημιούργησαν τον «έξυπνο» λαχανόκηπο με διάφορες ποικιλίες ντομάτας «βάζοντας τα γυαλιά» ακόμα και στους καλύτερους ντοματοπαραγωγούς.  

Το εγχείρημα ξεκίνησε περίπου τα Χριστούγεννα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά το Πάσχα. Σκοπός του καινοτόμου πρότζεκτ -όπως λέει στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο καθηγητής Γιώργος Καρβούνης- ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές τα εργαλεία της εκπαιδευτικής ρομποτικής, ώστε μέσω της τεχνολογίας να πάρει «σάρκα και οστά» ο «έξυπνος» λαχανόκηπος του σχολείου τους. Για να επιτευχθεί αυτό οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων. Φυσικοί, γεωπόνοι και επιστήμονες λογισμικού Η/Υ.  

Όσο για το αποτέλεσμα του «έξυπνου» λαχανόκηπου, οι μαθητές του ειδικού σχολείου έχουν ήδη στα χέρια τους ή καλύτερα στο πιάτο τους, τους καρπούς των κόπων τους που τους έκαναν πανελλαδικά υπερήφανους. 

Το επόμενο στοίχημα που θέτουν, είναι, μετά τον λαχανόκηπο να δημιουργήσουν και ένα θερμοκήπιο. 

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News