Ρέθυμνο: Πόσοι απινιδωτές υπάρχουν στις παραλίες για να σώσουν ζωές

Κρήτη
Ρέθυμνο: Πόσοι απινιδωτές υπάρχουν στις παραλίες για να σώσουν ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυαγοσώστες Ρεθύμνου: Αυξήθηκαν οι πύργοι και ενισχύθηκε ο εξοπλισμό

Με νέα δεδομένα που σαφώς παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε ντόπιους και επισκέπτες που απολαμβάνουν τον ήλιο και την θάλασσα, ξεκίνησε την 1η Ιουνίου στον δήμο Ρεθύμνου το ναυαγοσωστικό έργο.

Φέτος με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που ισχύει, ο αριθμός των πύργων και των ναυαγοσωστών έχει αυξηθεί, όπως επίσης έχει ενισχυθεί και ο εξοπλισμός που έχουν στην διάθεσή τους οι «φύλακες - άγγελοι» των παραλιών.

Την ίδια ώρα δεν λείπουν και τα παράπονα από την δημοτική αρχή για τα «κουτσουρεμένα» κονδύλια που θα λάβουν από την Πολιτεία ως ενίσχυση του ναυαγοσωστικού έργου που έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Περισσότερο ενισχυμένο σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό το καλοκαίρι το ναυαγοσωστικό, που εφαρμόζεται στις πολυσύχναστες παραλίες του Ρεθύμνου από την Επισκοπή έως την Σκαλέτα από την 1η Ιουνίου.

Βάσει του νέου Προεδρικού Διατάγματος οι πύργοι είναι μεγαλύτεροι και περισσότερο εξοπλισμένοι, ενώ διατίθενται επίσης 4 φουσκωτά σκάφη με πλωτά φορεία.

Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Ρεθύμνου είναι 35, ενώ σε πύργους και σκάφη υπάρχουν πλέον 23 συνολικά απινιδωτές.

Οι «φύλακες - άγγελοι» των παραλιών πιάνουν καθημερινά δουλειά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ η σύμβαση τους με τον δήμο Ρεθύμνου λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο της παράτασης.

Και μπορεί φέτος οι λουόμενοι να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ απολαμβάνουν τον ήλιο και την θάλασσα, ωστόσο, ο μητροπολιτικός δήμος «μπαίνει» κυριολεκτικά μέσα, αφού το ναυαγοσωστικό έργο ανέρχεται σε 640 χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα που τα έσοδα του είναι εμφανώς μειωμένα και η οικονομική ενίσχυση που θα λάβει από το κράτος δεν ξεπερνά τις 180 χιλιάδες ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News