Προφήτης Ηλίας: Απόγνωση για την παραγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού

Κρήτη
Προφήτης Ηλίας: Απόγνωση για την παραγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τοπική Κοινότητα είχε επισημάνει εδώ και 5 μήνες ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το δίκτυο της τρίτης επεξεργασίας νερού

Απόγνωση επικρατεί στον Προφήτη Ηλία. Τόσο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανόλης Τσατσαράκης, όσο και οι δημότες δηλώνουν απόγνωση και αγανάκτηση, καθώς καταγγέλλουν ότι χάνεται η παραγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού, λόγω κακής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα της άρδευσης των αμπελιών.

Συγκεκριμένα, ενώ η Τοπική Κοινότητα είχε επισημάνει εδώ και 5 μήνες ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το δίκτυο της τρίτης επεξεργασίας νερού λόγω μεγάλης ζημιάς στον κεντρικό αγωγό, ο Δήμος απαντά πως δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις των δικτύων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο προσέφυγαν στην Περιφέρεια Κρήτης. Ζήτησαν και έλαβαν χρηματοδότηση 75.000 ευρώ. Στο μεταξύ, πάντως, μέχρι να φτιαχτεί η ζημιά, η κατάσταση είναι δύσκολη και ο Δήμος Ηρακλείου δεν κάνει κάτι για να βοηθήσει στην κατεύθυνση λειτουργίας του δικτύου, μέχρι να γίνει η πολυπόθητη αντικατάσταση και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανόλης Τσατσαράκης προς την εφημερίδα μας.

Ας ελπίσουμε να κατανοήσει η δημοτική Αρχή πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα για τους αμπελουργούς του Προφήτη Ηλία, πριν σημειωθούν καταστροφές στην παραγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού, που πρόκειται για μία πολύ απαιτητική καλλιέργεια και κρέμεται από μια κλωστή η επιτυχία ή η αποτυχία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News