Ηρακλειώτης βγάζει «στο σφυρί» μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα και της Δήμητρας

Κρήτη
Ηρακλειώτης βγάζει «στο σφυρί» μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα και της Δήμητρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλειστηριασμό “κειμήλιο” από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη - Έφτασαν τις 10.000 ευρώ οι προσφορές!

Εντάξει τώρα, τι να πω; Θέμα συζήτησης για το πανελλήνιο! Κάτοικος από το Ηράκλειο, όπως δείχνουν οι καταχωρίσεις τουλάχιστον σε ιστοχώρο που μπορείς να πουλήσεις στην Ελλάδα νέα και παλιά αντικείμενα ή από δεύτερο χέρι με δωρεάν μικρές αγγελίες, έχει βγάλει στο... σφυρί αναμνηστική μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη.

Πρόκειται για ένα γαμήλιο κουτί με τα ονόματα των τότε νιόπαντρων “ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”, αρκετά πολυτελές και από πολύ γνωστό αθηναϊκό οίκο, με όλα τα συνοδευτικά εντός του (σφραγίδες, ενθυμήματα κ.λπ.), που διαφημίζεται από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο με χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook και μάλιστα διευκρινίζεται ότι υπόκειται και σε δημοπρασία!

Το εντυπωσιακό είναι όχι ότι πωλείται, καθώς κατά καιρούς έχουμε δει να πωλούνται μετάλλια, κέρματα άλλης εποχής, ημερολόγια, εθνικά σύμβολα, ακόμη και ενθυμήματα του Γλύξμπουργκ σε άλλους ιστοχώρους, αλλά το γεγονός ότι πωλείται στην ιλιγγιώδη τιμή των 5.000 ευρώ από τον πωλητή!

Μάλιστα, υπάρχουν τρεις προσφορές από επίδοξους αγοραστές εν είδει δημοπρασίας, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την μπομπονιέρα είναι τόσο μεγάλο, που οι προσφορές που δίνονται έχουν ανέλθει στο διπλάσιο ύψος της αρχικής τιμής πώλησης, προφανώς λόγω της συλλεκτικής αξίας του αντικειμένου.

Για παράδειγμα, το προσφερόμενο ποσό για την απόκτηση του αντικειμένου από χρήστες του διαδικτύου ήδη φτάνει τα 9.990 ευρώ και είναι μόνο μία εβδομάδα στον “αέρα” για πώληση!

Οι προσφορές για αγορά του αντικειμένου έναντι 9.990 εμφανίζονται στον ιστοχώρο να είναι τρεις, που σημαίνει ότι σίγουρα κάποιος θέλει να το αποκτήσει πολύ!

Μάλιστα, το αντικείμενο φαίνεται ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία καθώς ο πωλητής, το όνομα του οποίου δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο ούτε να δημοσιεύσουμε ούτε να ψέξουμε, καθώς η διαδικασία είναι απολύτως τυπική στους κανόνες της πλατφόρμας, αποκαλύπτει στο κείμενο της αγγελίας του ότι είναι «κειμήλιο από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου»! Δηλαδή επί της ουσίας δηλώνει στην αγγελία και τον τρόπο κατοχής του!

Το γαμήλιο αντικείμενο περιήλθε στην κατοχή του όχι μέσω τρίτου προσώπου, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι του προσφέρθηκε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν αποκαλύπτει αν το έλαβε ως προσκεκλημένος στη γαμήλια τελετή ή σε δεύτερο χρόνο. Σημειώστε την αναφορά στην αγγελία: «...Από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου»! Αυτό προσθέτει στην τιμή του αντικειμένου!

Το περίφημο νεύμα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου νυμφεύθηκε την κατά 35 χρόνια νεότερη τότε σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, ύστερα από ένα πολύκροτο δεύτερο διαζύγιο και μια σχέση με τη νεαρή αεροσυνοδό που κρατούσε από το 1986. Η εκκλησία είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, καθώς ήταν ο πιο συζητημένος γάμος της χρονιάς. Είχε προηγηθεί το δύσκολο 1988 με το πρόβλημα υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και τη νοσηλεία του στο Χέρντφιλντ, που κατά την επιστροφή του έκανε το γνωστό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, νομιμοποιώντας τη θέση της δίπλα του, κατεβαίνοντας τις σκάλες του Airbus!

Εξακολουθεί να πουλάει 25 χρόνια μετά τον θάνατό του

Βλέπετε, ο Ανδρέας, 25 χρόνια από τον θάνατό του (συμπληρώνονται φέτος στις 23 Ιουνίου), “πουλάει” ακόμη και όσοι τον νοσταλγούν, ακριβοπληρώνουν! Όμως η αγγελία με έκανε να αναρωτηθώ: Πόσοι από το Ηράκλειο, που ήταν περίγυρος του Ανδρέα Παπανδρέου, έχουν μια τέτοια αναμνηστική μπομπονιέρα στο αρχείο τους 32 χρόνια μετά; Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κάποιος μπορεί να βρει την αγγελία στον ανοιχτό ιστοχώρο αγγελιών (δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε την ονομασία) γνωστού Ολλανδού επιχειρηματία, που επένδυσε σε εταιρεία τύπου e-bay στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017!

Οι αγγελίες από το vendora.gr

Φωτογραφία: cnn

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News